АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниРазследване

Общината с проверка по казуса за събиране на лични данни и подписи от столуващите в социалните трапезарии в Пловдив

Още по темата за сигнала от възрастни хора в неравностойно положение, че им събират личните данни, под заплаха за храната

Община Пловдив ще извърши своя вътрешна проверка по журналистическото разследване на Под тепето, относно събирането на лични данни от социално слаби пловдивчани в помещенията за раздаване на храна по програмата  „Топъл обяд“. Това заяви в коментар пред медията ни кметът Иван Тотев днес.

Припомняме, че през миналата седмица към редакцията ни се обърнаха възрастни хора – потребители на програмата, които разтревожени и обидени разказаха, как „На Титюков му трябват подписи за изборите, събира ги в социалните кухни“.

Те споделиха как служители на администрацията ги притискат да дадат трите си имена, ЕГН и подпис за издигане на кандидатурата на заместник-кмета по „Социална политика, спорт и младежки дейности“ Георги Титюков за предстоящите местни избори през октомври.

Сигналът им бе потвърден от наше разследване в три от петте обекта, които посетихме. По-късно схемата разказаха пред репортера ни и служители на общината, въпреки заплахата за работните си места.

Зам.-кметът Георги Титюков излезе с версията, че са събирани подписи, но за внасяне на предложение в местния парламент за даване на званието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на покойния дългогодишен председател на Гражданския клуб Лука Станчев.

Кой е Лука Станчев и има ли нужда от подписка за предлагането му за почетен гражданин на Пловдив, четете в продължение по темата.

Снимка на корицата: архив на Община Пловидв от работно посещение на Андриана Сукова, заместник-главен комисар на Генерална дирекция „Трудова заетост“ към Европейската комисия в една от социалните трапезарии в район „Централен“, заедно със заместник-кмета Георги Титюков, заместник-министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, служители на Агенцията за социално подпомагане, директор на дирекция „Социална политика“ в Община Пловдив Веселина Ботева, ръководителя на проекта Елена Шопова.

Потребители на програмата „Топъл обяд“: На Титюков му трябват подписи за изборите, събира ги в социалните кухни

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина