АктуалноБългарияГероите на деняЖивотЗабавлениеНовини

Екип ентусиасти учи глухи младежи от Пловдив на скално катерене (ВИДЕО с превод на езика на жестовете)

Проектът „Аз мога“ не само показва на тези млади хора вертикалния свят, но ги учи на нови умения (ГАЛЕРИЯ)

Соня Попова

Тази събота на Гребната база в Пловдив няколко младежи, които са слабочуващи и глухи, ще се докоснат за пръв път до вертикалният свят на катерачите. Младите пловдивчани ще се запознаят със своите инструктури на 20.07.2019 г., събота, от източната страна на стадион Пловдив при стартрането на проекта „Аз мога“.

„Неговата цел е хора с проблеми със слуха, на възраст от 18 до 35 години,да се докоснат до нещо, което им е непознато, и да усетят, а надяваме се и след края му да продължат да упражняват придобитите умения по скално катерене, разказа накратко Васил Попов – председател на Управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ – Пловдив и координатор на проекта.

През следващите три месеца в града ще се проведат практически обучения за глухи младежи по скално катерене.

Проектът се осъществява от СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ Пловдив, в партньорство с Въоръжените сили на република България, в лицето на 68-ма бригада „Специални сили“, СНЦ „Клуб за планинско-приложни спортове АГАРТА“ Пловдив, Регионална организация на глухите – Пловдив, Съюз на жестовите преводачи и подкрепен от програмата на Община Пловдив „Пловдив за младите“.

Към осъществяването на проекта се присъединиха и многобройни доброволци – катерачи, спелеолози, психолози.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина