АктуалноГласовеИзбориМненияНовини

Дариткова поиска да отпаднат наказанията за медици, отказали лечение при епидемия

Извънредният закон не е противоконституционен, увери министър Кирилов

Да няма наказания за лекари и медицински персонал, които откажат лечение при епидемия. За това настоя председателят на групата на ПП ГЕРБ и на здравната комисия Даниела Дариткова в изказването си по време на дебатите по закона за мерките по време на извънредното положение възможност да бъдат наказвани лекари и други медицински специалисти с до 1 година пробация и до 1000 лева глоба, ако откажат помощ на пациент по време на заразата с COVID-19.

Тя призова всички народни представители да подкрепят законопроекта на първо четене, за да бъде очертана рамката, която страната ни ще следва в борбата срещу епидемията.

„В този момент категорично трябва, че разчитаме на морала, съзнанието и високата отговорност на всички медици. Смятам, че всички единодушно и солидарно тук ще гласуваме за това този текст да отпадне“, настоя д-р Дариткова.

„Намираме се в необичайна извънредна ситуация“, предупреди тя и призова всички народни представители да бъдат „отговорни, конструктивни и солидарни“.

Няма член или алинея в законопроектът за мерки в извънредно положение, които да са противоконституционни, увери правосъдният министър Данаил Кирилов от трибуната в НС.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. ПРЕСТЪПНА Е САМАТА ИДЕЯ УГОЕНИТЕ СКУЧАЕЩИ ЗАПЛАТАДЖИИ-ЛАКЕИ НА УПРАВАТА ОТ „ПРОКУРАТУРАТА“ ДА СЕ ВЗИРАТ ПРЕЗ ГУРЕЛИ НА КРЪВЯСАЛИ СВИНСКИ ОЧИЧКИ КЪМ МЕДИЦИТЕ (ЛЕКАРИ, СЕСТРИ, САНИТАРИ).
    ВМЕСТО ДА СЕ ЗАПИТАТ ЗАЩО ВОЖДОВЕТЕ (ЗАПЛАТАДЖИИ) НЕ СА ОСИГУРИЛИ ОВРЕМЕ (ОТ СРЕДАТА НА ЯНУАРИ!) ЗАЩИТНИ СРЕДСТВА, МАСКИ И …
    ТЕСТОВЕ
    ТЕСТОВЕ
    ТЕСТОВЕ
    ЗА МАСОВИ ПРОВЕРКИ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПРЕДИ ДА СЕ НАТРЪШКАМЕ.
    КАКТО ПРАВЯТ ВЕЧЕ В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ!

  2. Погрешно заглавие: „…наказанията за медици, отказали лечение при епидемия“
    Думата ЛЕЧЕНИЕ е неуместна = ЛЕЧЕНИЕ НЯМА.
    Не съществува. „Шефе“.
    Преводът на прост българистански гласи:
    „…наказанията за медици, отказали САМОУБИЙСТВО при ПАНдемия…“

  3. Прехвърлянето на топката върху медиците е прозрачна стратегия за ОНЕВИНЯВАНЕ НА НЕКАДЪРНИ ЗАПЛАТАДЖИИ -УПРАВНИЦИ.
    ЛЕЧЕНИЕ НЯМА измислено за тази зараза, тя затова стана ПАНдемия на СЗОрганиз. и няма нужда да „идеш на лекар“ ако нещо: заключваш се в задната стаичка на сухари и чешмяна и не отключваш нито на внучката, даже на мутро’полит’ика ако дойде да те утешава, че религиозниците топ не ни гърми (в Корея епицентърът беше една християнска църква).
    Лекарят знае, че е самоубийство да приближава ЗАРАЗЕН без защита.
    Некадърниците недобросъвестно съчиняват закони ВМЕСТО ДА ОСИГУРАТ МАСОВО ТЕСТИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО БЕЗ/ПРЕДИ СИМПТОМИ/ПРИЗНАЦИ.
    ЗАРАЗЕНИЯТ ПРЕДИ да се РАЗБОЛЕЕ раздава ЦЯЛА СЕДМИЦА.
    1.тест
    2.тест
    3.тест
    са първите три неща при пандемия, след това са 4.маски, 5.костюми, 6.палатки, 7.дихателни вентилатори за умирающия да не страда толкова, 8.ковчези, 9.негасена вар до дългите ями в гробищата като свършат ковчезите…
    ОСТАВЕТЕ ЛЕКАРИТЕ, топката е в РежимаБоБоТРИ /САРБ =бившото ГЕРБ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина