БългарияЖивотЗабавлениеНовиниПод лупа

Масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в община Родопи

Заради огнището на COVID -19 в село Брестовица

От днес започна масова дезинфекция на територията на всички 21 населени места в община Родопи, съобщиха от администрацията.

Специализирана фирма ще обработи главните улици, сградите на кметствата,  детски градини и училищата, както и зоните около кофите за боклук.

Обработката ще бъде с препарата тихлорсан, който е хлорна основа от 0, 1 % по предписание на РЗИ-Пловдив.

Приоритетно екипите започнаха работа от село Брестовица, където бе установено огнище на зараза с коронавирус в ромската махала, която се охранява от силите на реда с 5 КПП-та. Движението в ромската махала на селото е ограничено. Мярката е заради потвърдените нови 11 случаи на COVID-19 от днес, с тях доказано заразените в селото са 13.

Още вчера община „Родопи” осигури дезинфектанти и предпазни средства, които бяха раздадени на живееещите в квартала, около 500 души. На входа на махалата е поставена и водоноска, заради издадената преди два месеца заповед, че водата в селото е негодна за пиене.

Припомняме още, че по-рано днес кметът на община „Родопи” Павел Михайлов бе на проверка в етническия квартал. Той обясни, че хората са спокойни и  няма напрежение сред общността.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина