ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовиниОбщина Пловдив

Конкурсът “ЕКООБЩИНА” удължава срока за подаване на кандидатури

Конкурсът “ЕКООБЩИНА” удължава срока за подаване на кандидатури и кани широката общественост на своя трети, последен семинар на тема “Кръгова икономика: Как да направим отпадъците полезни за нашите градове?”.

Последният семинар от конкурса ще повдигне въпроса за нашето възприемане на отпадъците: възможно ли е да ги намалим и ограничим, да ги възприемем като ресурс и рециклируем материал и възможно ли е да превърнем „отпадъците“ в основен стълб на бъдещата зелена икономика?

Френски и български гости, кметове, представители на министерства и експерти в областта на управлението на отпадъците ще отговорят на тези въпроси чрез конкретни примери от техния професионален опит. 4-ти ноември, понеделник, 10:00 – 12:30, Френски институт в България. Събитието е с вход свободен, след предварителна регистрация тук: https://forms.gle/DgS3LvPKUp2S5Tou7

Програма
10:00 ч. – 10:15 ч. – Официално откриване
10:15 ч. – Презентации и дискусии
11:15 ч. – Кафе пауза
11:30 ч. – Презентации дискусии
12:30 ч. – Закриване на семинара

Конкурсът “ЕКООБЩИНА” удължава срока за подаване на кандидатури до 11-ти ноември 2024 г. Всички общини в България могат да кандидатстват като попълнят конкурсния формуляр и го подадат по имейл на [email protected] до 11-ти ноември, 18:00 най-късно.

Конкурсът “ЕКООБЩИНА” има за цел да отличи усилията на българските общини за подобряване качеството на живот чрез насърчаване на устойчивото градско развитие в 3 категории и се организира в партньорство с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на околната среда и водите, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), екологичното сдружение „За Земята“, Центъра за енергийна ефективност – ЕнЕфект и Асоциацията на еколозите от общините в България.

Всички български общини могат да кандидатстват в една или повече категории. Конкурсът е разделен за общини с население под и над 40 000 жители. Подробности за журито, семинарите и формуляр за кандидатстване могат да бъдат намерени на обновената интернет страница на конкурса: https://ecoobshtina.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина