ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовини

Черната кутия на катастрофиралия L-39 е разчетена

Черната кутия на катастрофиралия L-39 „Албатрос“ е разчетена. Тя бе изпратена за разчитане в страната производител на самолета – Чехия, припомня OFFNews. 

Първоначалният анализ на данните сочи, че вероятната причина за катастрофата е полет на пределно малка височина преди вертикално издигане.

Очаква се докладът и данните от разчитането да бъдат предадени на екипа от разследващи следователи и прокурори.

Военна прокуратура започва разследване на инцидента с учебно-боен самолет в авиобаза „Граф Игнатиево“

Самолетът L-39 с пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин се разби на 13 септември в периметъра на авиобазата в Граф Игнатиевo при изпълнение на сложна въздушна фигура. Инцидентът се случи по време на репетицията за голямото авиошоу по повод 20 години от влизането ни в НАТО.

Инструктор и пилот са паднали с учебния самолет в Графа

Малката височина при влизане в маневра не е необичайна, когато става въпрос за демонстративни полети, обясни авиоинженерът Недислав Веселинов пред бТВ. Така се дава възможност за по-добра видимост на публиката, уточни той.

„Този самолет всъщност тръгва да се спуска, да пикира надолу и това, което прави впечатление, е, че седем секунди лети с много голям ъгъл към земята и не се вижда някакъв опит активно да се изведе самолетът от тази ситуация. Това е фаталното, просто самолетът много дълго е насочен към земята“, посочи експертът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина