ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовини

БЧК предупреждава за измами от името на организацията

От Българския Червен кръст предупреждават за измами от името на организацията. Организацията не извършва продажба, реклама и разпространение на лекарства, лекарствени продукти и хранителни добавки, пише БНТ.

Предупреждението е по повод зачестили случаи на злоупотреба и опити за измама, установени в социалните мрежи, от страна на лица и организации, разпространяващи подвеждаща информация относно предоставянето на помощи от БЧК срещу закупуване на медикаменти.

Българският Червен кръст призовава гражданите да проявяват бдителност и при съмнения за злоупотреба да сигнализират компетентните органи, както и да докладват страниците в социалните мрежи.

Съгласно Закона за Българския Червен кръст червенокръстката организация е единствената в България, която има изключителното право да използва името и емблемата, установена от Женевските конвенции от 12 август 1949 г. В мирно време емблемата може да бъде използвана от други лица и организации, но само с разрешение и под контрола на БЧК. Използването на емблемата и името Червен кръст в нарушение на разпоредбите на Закона за Българския Червен кръст подлежи на санкция според законодателството на България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина