ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияВластНовини

Новото правителство полага клетва на извънредно заседание

Очаква се днес да се проведе извънредно заседание на парламента, за да се закълне новото служебно правителство на Димитър Главчев, пише БНР.

В новото служебно правителство с премиер Димитър Главчев има само три промени – нови са министрите на вътрешните и на външните работи, както и на транспорта. 

Именно промяната на върха в МВР беше залогът за одобрението на президента Румен Радев. Настоящият директор на Главна дирекция „Национална полиция“ Атанас Илков сменя Калин Стоянов. 

От ГЕРБ СДС, ДПС около Делян Пеевски и ИТН не коментираха смяната, останалите парламентарно представени формации изразиха резерви за зависимости и обявиха, че ще следят внимателно действията на Вътрешното министерство по противодействие на порочни изборни практики. 

От ДСБ изразиха притеснение и от новия транспортен министър Красимира Стоянова. В партийна позиция те я обвиниха, че е част от проблема с БДЖ и е създала мрежа от назначения и има дългогодишни връзки с Делян Пеевски, братя Домусчиев, ТИМ и други олигарси.

От „Възраждане“ пък са притеснени, че новият външен министър Иван Кондов ще продължи политиката за подпомагане на Украйна.

Извънредното заседание трябва да започне в 11 часа – веднага след издаване на указите на държавния глава – за новото правителство и за назначаване на седмите предсрочни парламентарни избори за три години на 27 октомври.  

Очаква се президентът и вицепрезидентът да присъстват на клетвата на кабинета „Главчев 2“.

Част от партиите в НС обявиха, че ще внесат искане за изслушване на министри за безводието в страната, но за да влезе в дневния ред, то трябва да бъде гласувано в пленарна зала. 

Днес новият стар премиер Димитър Главчев трябва да проведе консултации с парламентарно представените формации за излъчването и на нов български еврокомисар.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина