ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Дете кара автобус от градския транспорт в Пловдив

Момченце на видима възраст 5-6 години бе заснето да шофира автобус от градския транспорт в Пловдив. На видеото се вижда как детето е седнало в скута на водача, пише Dir.bg.

Иван Найдеков, заснел скандалните кадри, обяснява, че опасният инцидент е станал в автобус по линия 10, а момченцето е шофирало поне един километър по един от големите булеварди в жк „Тракия“ на метри от училище „Черноризец Храбър“ и в близост до автобусна спирка.

„Качвайки се в автобуса видях, че невръстно дете кара автобуса и шофьорът му разрешава да държи волана. Това продължи до следващата спирка, където детето слезе. След това водачът не спираше на други спирки, караше бързо и опасно“, разказа Найдеков.

По думите му в автобуса е имало и други пътници, но никой не реагирал на случващото се.

„Детето беше на видима възраст около 5-6 години“, посочва Иван.

Директорът на „Организация и контрол на транспорта „- Пловдив Георги Стоилов бе категоричен, че ще бъдат установени всички факти по случая.

„Видимо има нарушения на правилата за движение. Започнали сме проверка, за да установим всички факти по случая. Ще съдействаме на правоохранителните органи за нарушаванетона правилата на движение. По отношение на неспирането на спирка и за неспазването на маршрут, са предвидени санкции за всяко нарушение от 1000 лева“, каза Стоилов.

От фирмата превозвач заявиха, че ще извършат проверка. А ако се окаже, че това е техен водач – той ще бъде уволнен незабавно въпреки кризата за шофьори. Те определиха случилото се като „недопустимо“.

Снимка: Стопкадър

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина