ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Библиотеката, моловете, Митрополията, паркове и площади събират децата на Пловдив за Първи юни

За пръв път тази година ще има детски празник, организиран от Пловдивската света митрополия

Столипиново беше на куклен театър за Деня на детето

Въпреки, че и тази година Международния ден на детето се пада в средата на работната седмица и повечето родители няма да придружат малчуганите си на празника, администрация, обществени и културни институции, търговски центрове и дори църквата под тепетата спретнаха десетки събития.

Програмата за Първи юни в Пловдив буквално гъмжи от предложения към малки, големи и още по-големи момичета и момчета, на които повечето ще отидат с учителите, бабите и дядовците.

За пръв път тази година ще има детски празник, организиран от Пловдивската света митрополия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Пловдивска света митрополия ще отбележи за пета поредна година 1 юни – Международния ден на детето – с тържество пред катедралния храм „Успение Богородично” в Пловдив. Деца от детски градини от район „Централен” ще изнесат празнична програма. Преди началото на тържеството Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений, първи викарий на митрополита, от 10. 30 ч. ще отслужи молебен за здравето, успеха и духовното възрастване на всички деца и техните родители и учители.

Децата на многоликия район "Източен" ще празнуват в парк "Каменица". Техният Голям празник ще се проведе от 10.30 часа. В Международния ден на детето малчунагите от детските градини в района ще пеят и танцуват пред родители, гости и приятели. Ще има весело настроение, игри и награди, съобщават организаторите.

В навечерието на 1 юни родители и деца от пловдивския квартал Столипиново посетиха заедно куклено театрално представление,  което се проведе в залата на ДГ „Лилия“. Малките зрители бяха щастливи да посрещнат артистите от театър „Хенд”, които с помощта на куклите разказаха за тях историята на Хитър Петър. Децата се забавляваха с приказните герои, които им бяха дошли на гости в детската градина специално по случай детския празник. Кукленото представлението, създадено по фолклорни мотиви, е част от дейностите по проект „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“, реализиран от Община Пловдив по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички), с финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

По традиция и тази година екипът на Комплексът за социални услуги за деца и семейства  КСУДС – Пловдив е подготвил празник с много забавления и игри за децата на Пловдив. Различното е, че освен в Цар Симеоновата градина, е организиран и празник за децата в Детко отделение към УМБАЛ „Св. Георги”. Идеята на екипа е всяка година посланията за по-добро детство на децата да достигат до все повече и повече хора. Този ден е повод да напомним на всички, че детството е днес, то се случва сега и от всички възрастни зависи да го има. Ето я програмата: 10.00 – 12.00 часа – Цар Симеонова градина; 10.30 – 12.00 часа – Детска клиника при УМБАЛ „Св. Георги”, бул. „Васил Априлов”

Двудневната програма за празника, организирана от градската управа, продължава от от 10:30 часа на градския площад пред Общината с изяви на млади таланти във формата „Ася и чудният свят на децата“. Точно в 16:00 часа ще започне VII Детски фестивал „Талантино – забавление и представление“ с надуваем замък за децата, лакомства и балони. Между 17:15 и 17:45 часа програмата предвижда Флашмоб „Майка и бебе“ на площада. Веднага след това, присъстващите ще имат възможност да наблюдават музикални и танцови изяви по време на детския празник „Вълшебно лято с Катра ФМ“. Празничната програма ще приключи около 19:30 часа с теглене на победителите в благотворителна томбола и почерпка за децата с най-голямата торта.

Регионална народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив организира подобаващо и емоционално отбелязване на Международния ден на децата. Библиотеката очаква своите малки, по-големи и още по-големи приятели в Детския отдел, където ще е центъра на тържествата. На 1 юни на всички желаещи ще бъдат издадени безплатни годишни читателски карти. 

Двата действащи мола в Пловдив също имат специални изненади за най-малките си посетители на празника, освен различните промоции на игри и детски стоки, те предлагат, фокуси, забави и игри.    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Пловдивска света митрополия ще отбележи…“ НИЗКОПРЕОСВЕЩЕНСТВОТО е крадлив клептоКРАТ, той цуна Сан Кирико от архитектите. Няма никакво лице да проповядва средновековни догми и мракобесие пред пловдивчанчетата. Да си върви в ДолноЛозен!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина