ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЖивотНовини

В бедстващите криводолски села продължава отводняването и почистването на улици

В бедстващите криводолски села Галатин и Осен днес ще продължат да отводняват приземни етажи и постройки, както и да почистват пътища и улици от наноси и баластра, пише БНР. Рекордно количество дъжд и скатни води заляха двете населени места в събота през нощта срещу неделя.
Капанът на бедствието щракна в с. Галатин в събота през нощта.

„Водата вкъщи беше около 70 сантиметра“

„Спали сме в тинята. Ужас е!“

„Тази вода е от хълма. Не е отбита така, както трябва. Ще се издавим. Не е направено“

Най-засегнатата улица в Галатин е „Юрий Гагарин“. След пороя изглежда почти космически, като лунен пейзаж – с множество кратери. Водата от интензивния дъжд и от склона, в чието подножие улицата с „космическо име“ завършва някак непрофесионално, с малко замазан асфалт, е подкопала настилката. На места е нагъната като вълни, а на други – пробита. След дълго чакане и упорство от местните хора е асфалтирана миналата година.

„Толкова се радвахме. Сърдихме се , когато мине трактор. Но не е направен бент и нищо. Да се издавим – това ли са проектите?!“

„Тук е невъзможно да се мине с кола“

В отговор на съмненията за качеството на настилката, кметът на община Криводол Христо Доков посочи рекордното количество дъжд, което се е изляло закратко в нощта на бедствието. Той даде за пример и подкопания участък по третокласния път, който минава през центъра на селото. Пътят е ремонтиран изцяло също миналата година, но от друга фирма по поръчка на пътната агенция.

Размерът на щетите в двете села тепърва ще се оценява. Преди това комисия ще огледа населените места. Днес на дневен ред са отводняването на залетите приземни етажи и постройки и почистването на наносите и баластрата по улиците в бедстващите села.

Снимки: Община Криводол – Фейсбук

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина