ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Новини

Колко порти трябва да планираме с нашата ограда?

Последните пазарни тенденции показват, че много от клиентите, търсещи оградна система, избират метални огради тип щора по много причини, като здравина, издръжливост, поверителност и естетическа привлекателност. Оградните панели тип щора вършат отлична работа за спиране на домашни любимци и деца, като също така предпазват от всички нежелани посетители и крадци.

Това е и най-често изтъкваната и важна характеристика при избора на ограда – доколко тя ще ни предпази от набезите на престъпниците. В същото време много хора пропускат да планират и обмислят колко входа в оградата са им необходими, къде трябва да бъдат и какво ще минава през тях. В тази статия ще разгледаме темата за определяне колко порти са необходими за цялата система ограда тип щора. Надяваме се, че можем да предоставим някои ясни насоки, които да ви помогнат да решите колко врати ще трябва да закупите и какъв размер трябва да бъдат.

Порти за грижа за тревата в и около парцела

Ако се грижите за двора си от двете страни на оградата, тогава трябва да изберете порта с достатъчно широк отвор, за да може вашата количка или косачка лесно да обслужва и двете пространства.

Ако имате от по-големите самоходни косачки, ще искате да използвате метална порта от поне 3-4 метра, за да може машината безпроблемно и лесно да премине през нея. Също така ще искате да обърнете внимание в каква посока искате да се отваря портата. Искате ли портата да се плъзга навътре или навън?

Това са все въпроси, които хиляди собственици на огради са пропуснали да си зададат в миналото и са съжалили. Портите за двор често пристигат предварително сглобени и преоразмеряването не винаги е толкова лесно, и обикновено е свързано с допълнително заплащане. Ако за двора ви се грижи външна фирма със собствена техника, силно препоръчително е да говорите и с нея предварително.

Порта за пешеходци

Ако вашият имот е близо до пешеходна пътека или удобен тротоар, тогава ще искате да инсталирате порта, през която е най-лесно да стигнете до тази пътека. Това ще ви спести от необходимостта да се разхождате около оградата, хората с деца или домашни любимци ще оценят много добре това предложение.

Порта за автомобил

Естествено, не бива да забравяте да помислите за добавяне на двойни порти към вашата ограда, ако имате вход за гараж или алея за автомобили. Тези порти са по-тежки, така че е много важно коловете им да бъдат стабилно захванати към земята, като най-добре е да бъдат укрепени и в горната част.

Панти и ключалки

Това е важна подробност, която хората често забравят да уточнят при първоначалния избор. Вече разгледахме посоката на завъртане по-горе, а тя е свързана също и с модела панти за портата. Когато поръчвате своята ограда, обяснете подробно на специалистите какво точно искате да постигнете като ефект, за да могат да ви предложат най-доброто решение за вашия конкретен случай. Задължително трябва да помислите и за ключалки. Повечето качествени фирми, доставчици на огради, ще ви предложат достатъчен избор артикули и за двете неща.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина