ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияИзбориНовини

Има договорка Росен Желязков да бъде председател на 49 НС

Двете големи коалиции в парламента ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са постигнали договореност относно председателското място и законодателната програма на парламента, стана ясно след днешните преговори.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са се разбрали по въпроса, че Росен Желязков ще бъде председател на 49-ото Народно събрание. Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред журналисти в парламента. Тя уточни, че двете коалиции са съгласни председателят на Народното събрание да се сменя на ротационен принцип, но само ако парламентът работи повече от 3 месеца.

От коалиция ПП-ДБ ще посочат кой да заеме мястото на председател на Парламентарната комисия по правни въпроси, обяви още Атанасова.

От страна на ПП-ДБ акад. Николай Денков потвърди, че е постигнато съгласие. Той съобщи още, че преговарящите са се разбрали за законодателната програма на парламента, която ще бъде предложена и на останалите парламентарни групи.

Един от първите закони, които ще бъдат гледани, е законопроектът за противодействие на домашното насилие, допълни Денков.

Относно разговорите за правителство, той коментира, че те трябва да се водят на лидерско ниво и добави, че позицията на ПП-ДБ остава същата – няма да подкрепи правителство с първия мандат.

Снимка: БГНЕС

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина