ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Разрешават проблема с неправилно паркиралите автомобили в „Северен“

Проблемът с автомобилите, които паркират на необозначените за целта места е популярен и актуален в целия град. Превозните средства стават все повече, задръстванията все по-отегчителни, а паркоместата все още не са достатъчни на брой, за да обслужат всички шофьори. Това, обаче, по не оправдава автомобилистите, които паркират неправилно и затрудняват движението както на своите колеги зад волана, така и на пешеходците.

Още в края на миналата година, в район „Северен“ започна кампания за поставянето на антипаркинг колчета. Решението на районната администрация е провокирано от факта, че множество граждани сигнализират за неправомерно паркирали автомобили по тротоарните настилки, особено в късните часове на деня и през нощта, което създава предпоставки за пътни произшествия или невъзможност на пешеходците и най-вече майките с колички да се придвижват безопасно.  

С цел да бъде предпазена новата тротоарна настилка и да бъде улеснено преминаването на пешеходци по нея ще бъдат поставени колчета на бул. „България” в участъка от ул. „Огражден” до ул. „Барикадите”. Колчетата са метални, светлоотразителни и с логото на Община Пловдив.

            Жителите на район "Северен" могат да подават своите предложения и сигнали на тел. 032/901 168, както и на 032/901 165. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина