ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Правят музей на спорта в Колодрума

Новата зала отваря врати с няколко часов музикално-спортен спектакъл

БНТ предава на живо час и половина от церемонията

Спортните величия на Пловдив ще присъстват на откриването му, очакват се Стоичков, Стефка Костадинова и Йовчев

Колоездачната обиколка на България завършва на пистата

Многофункционална спортна зала Колодрума ще отвори в неделя с няколко часов музикално-спортен спектакъл. БНТ ще излъчи на живо церемонията в първите час и половина от нея. Това съобщи днес кметът Иван Тотев на първата среща с журналисти в конферентната зала на новия комплекс. Сценарист на шоуто е Методи Манченко. Живото предаване започва в 18.30ч. и ще продължи до 20ч. След това програмата до края може да бъде гледана на БНТ HD, където лайфа ще продължи. Самото събитие ще продължи до 22ч. В програмата участват пловдивската опера, дует Ритон, Дийп Зоун. Култовото си парче „Колело” на колоездачната писта ще извадят музикантите от ПИФ. Ще има и изненади.

Идеята с този спектакъл е да се покаже, че в България в последните няколко години се появиха много спортни комплекси, но само този има покрит колодрум. Единствен в тази част на Европа, който отговаря на всички олимпийски стандарти. Тази зала ще даде тласък на колоезденето в България, убеден съм в това. Именно на тази писта в неделя, в рамките на церемонията, ще финишира колоездачната обиколка на България. Колоездачите символично ще навлязат в съоръжението и ще покажат на публиката как функционира то. Скоро на него очакваме да има колоездачна Купа на Пловдив, опит за подобряване на републиканския рекорд, както и общината да кандидатства за световно първенство. Условията наистина са повече от прекрасни, каза Методи Манченко. Той уточни, че на откриването са поканени всички пловдивски спортни величия. Очаква се и голямото трио- Христо Стоичков, Стефка Костадинова и Йордан Йовчев. Началото на церемонията ще съвпадне с най-зрелищните дисциплини от световното първенство по таекуондо, което стартира утре.  

От колоездачно дружество Цар Симеон подариха на залата знаме от 1901г. на Българския колоездачен съюз, което се е присъждало за безупречна и отлична дейност. Нека с това поставим началото на откриване на музей на спорта тук, в този комплекс, връчиха флага на кмета директорът на колоездачното дружество Йордан Зашев.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина