ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Министърът на туризма открива Международната среща на туроператорите

Министърът на туризма Николина Ангелакова ще открие официалното Петата международна среща на туроператорите утре сутринта. Церемонията ще се проведе в зала „Бална” на хотел „Империал”. На събитието ще присъстват кметът Иван Тотев, представители на администрацията на китайския мегаполис Шънджън и Ерик
Лейдън – вицепрезидент на GTI UK. Веднага след официалната част започват  работните срещи на представителите на туроператорските компании с бизнеса.

Събитието е насочено към популяризиране на България и в частност Пловдив и региона като конкурентноспособна туристическа дестинация, подходяща за туризъм през цялата година. На предстоящата среща ще бъдат представени новите туристически обекти и атракции в града, част от културно-историческото наследство.

Форумът набира все повече популярност сред туристическия бранш в страната и чужбина и печели международен авторитет. Потвърдилите участие до момента са над 90 организации.  Журналисти и туроператори от България, Великобритания, Китай, Русия, Турция, Грузия, Италия, Унгария, Македония, Черна гора, Гърция, Мароко, Индия, Сърбия, Румъния, Франция  и други държави ще се включат в престижния форум. В програмата са предвидени работни срещи, които предоставят възможност за директен контакт с потенциални партньори и поставяне начало на успешни сътрудничества.

В Петата международна среща на туроператорите акцент е събитийният туризъм. Специално за форума е режисиран музикален спектакъл „На сватба в стария Пловдив“ на Държавна опера –  Пловдив, с участието на ансамбъл Тракия, чието действие се развива в къщите в Стария град.

Във фокуса на есенното издание ще бъде и фестивалът „Дефиле на младото вино”. Той е част от събитията, насочени към реализирането на национална стратегия за виното и създаването на атрактивна възможност и повод за посещение на гости от цялата страна и чужбина в Стария град. Производителите на вино представят в неповторимата атмосфера на старите къщи своите млади вина. Дегустациите са съпроводени с културни събития, лекции, посветени на виното, които комбинирано с десетки локации, ресторанти, нощни клубови и др. превръщат събитието във важен акцент за Пловдив.

Организатор на събитието е Община Пловдив, чрез Общинско предприятие „Туризъм“, съвместно с Министерството на туризма.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина