ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Тъжен 70-ти Международен технически панаир

За първи път от години без автомобилен салон в рамките на есенното изложение

Пуст площад пред централния вход, празни площи между палатите

Пустият площад на панаира в деня на откриването на есенното изложениеНяма го автомобилният салон тази година, а това отваря стряскаща пустош между палатите Тъжна гледка представляваше днес пловдивският панаир, на откриването на иначе най-важното Международно техническо изложение. Пусти откъм посетители и изложители площи между палатите, празен площад пред официалния вход, никакви хора пред касите. Така изглеждаше точно в 14ч., само два часа след официалното му откриване, Есенният панаир. Традиционните тълпи от народ ги нямаше. Липсваха и задължителните задръствания по цялото продължение на булеварда. А много пловдивчани дори не знаят, че днес стартира онова събитие, което даваше живот и взривяваше града до преди десетина години. Няма я суматохата, няма ги костюмираните предприемачи, които забързано да търчат от среща за среща, нямаше ги потриващи ръцете си търговци, хотелиери, ресторантьори, някак го няма заряда. Лиспва и пиронът в изложението толкова години- автомобилният салон, заради което е и зеещата пустош между палатите. Свои представителства в рамките на есенното изложение имат само Шкода и Great Wall. От емблематичният щанд на Мерцедес например е останал само павилиона, тъжно заключен и пазен от куче.

От емблематичната изложбена площ на Мерцедес е останал само един тъжен павилион с кучеИначе на този фон лентата вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че Международният технически  панаир е най-важното изложение в България и Югоизточна Европа. Тя откри юбилейното 70-то издание.

Изложението тази година ще върви до 4 октомври, като в него участват 870 компании от 37 страни. Това не е обикновено изложение, защото тук се срещат компании, региони и държави за съвместни действия в общия им стремеж към ефективни инвестиции и по-добър живот, добави вицепремиерът Захариева. Тя  увери, че правителството упорито работи за подобряване на бизнес средата, за устойчивост,  предвидимост и стабилност на държавата.

Общо 30 новости  присъстват на Есенния панаир, наред със стоки, пуснати на пазара през последните две-три години. С иновациите е свързана и една от атракциите – шоу с роботи, което се прави за първи.  Състезания с „умните машини“ по сглобяване на кубчето „Рубик“, демонстрации и прожекции на филми  ще има всеки ден в палата 8.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Тихо бе вмирисан. Щото много са ни минали за това не можеш да ги изгониш от Пловдив такъв висок стандарт имат там. Стига хейтва, панайра ще се оправи и ще бъде много мноого печеливш но трябва време, докато вие…вечно ще си останете комплексирани от красивият ни град .

  2. Давайте Г-н Гергов, това го можете. Най-сигурният начин един добре работещ бизнес да бъде затрит е Гергов да го купи. Примери валяло, ЦУМ, Пълдин, Ленинград, и още и още. Естествено за панайра най-много ръцете потъркват мазните шопи защото всички знаем за желанието им да изнесат панайра в експото, е успяха след толкова години!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина