ГрадътНовини

Направиха фитнес на открито в СУ „П. Кр. Яворов“

Средно училище „П. Кр. Яворов“, което се намира в район „Северен“, вече разполага с фитне зона на открито. Обновена е ограда на двора в източната и северната части.

Площадката разполага с лостове за набиране, шведска стена, хоризонтална стълба, халки за гимнастика, уред за коремни преси, двойна успоредка и стойка за лицеви опори.

Екипът на гимназията кандидатствал и спечелил проект за изграждане на многофункционален фитнес на открито по ПУДООС и МОСВ, тъй като все по-често се наблюдава затлъстяване и обездвижване при подрастващите, което налага търсене на превантивни мерки за справяне с проблемите от подобен характер.

„На мястото на старата ограда, която бе напълно компрометирана и опасна за учениците и минаващите граждани към прилежащите пешеходни пространства, вече е изградена изцяло нова ограда. Тя е финансирана по подпрограма „Проектиране и изграждане на нови спортни площадки и/или ремонти и сертифициране на съществуващи такива, облагородяване на дворни пространства в общинските училища“, част от „Общинска образователна програма за периода 2020-2022 г.“, разказа директорът на училището Пламен Стоилов.

Той изказа благодарност към Община Пловдив и към кметството на район „Северен“ за бързата и ефективна комуникация, спомогнала за реализирането на дейностите по проекта в срок.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина