ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Започва есенното издание на „Дни на музиката в Балабановата къща“

Стартът на фестивала е с виртуозен концерт на Йоанна Каменарска и Надя Димитров

Есенното издание на XII МФ „Дни на музиката в Балабановата къща“ се открива на 16 септември от 18:30 ч. в Балабанова къща с виртуозен концерт на Йоанна Каменарска и Надя Димитров. МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Община Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация Музикартисимо, Министерство на културата.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

Йоанна Каменарска е сред най-изявените музиканти в днешно време. Родена през 1978, тя учи първоначално при Йосиф Радионов в родния си град София, а от 1995 до 2004 – при Руджиеро Ричи и Игор Озим в Моцартеума в Залцбург, като посещава и майсторски класове на Игор Ойстрах, Леонидас Кавакос, Гьорг Куртаг и др.

На 10-годишна възраст се среща с първия си ментор, именития български диригент Влади Симеонов, с когото, след спонтанно проведено прослушване, предприема турне в Италия като солистка на Филхармония „Пионер” с концерт от Й.С. Бах.

Йоанна Каменарска е носител на трета награда от международните конкурси „В. А. Моцарт” в Залцбург и първа от „Недялка Симеонова” в Хасково’ 2002. Изнася редовно концерти в Европа, Япония и Южна Америка.

Подробности четете в КАПАНА

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина