Разпердушиниха ръководството на АМТИИ в Народното събрание

Разследване

Проф. Милчо Василев Министърът на образованието обяви на микрофон в парламента, че в Академията са открити куп нередности

Цари шуробаджанащина, има доказателства за конфликти на интереси

Депутатът Иво Христов: Въпросният ректор е ректор в разрез с всякакви академични изисквания, включително по отношение на пенсионната му възраст

Под етикета за академична автономия всъщност се извършват злоупотреба- финансова, дисциплинарна, заяви народният представител

Българските висши учебни заведения  са се превърнали в особени форми на задружна престъпна дейност, допълва депутатът

Ръководството на АМТИИ и конкретно ректорът проф. Милчо Василев бяха  разпердушинени на последното заседание на парламента. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви от микрофона на Народното събрание, че проверка на МОН във ВУЗ-а е установила редица нарушения. Изявлението му дойде след питане на народния представител от БСП Иво Христов. От отговора на министъра се разбра, че в АМТИИ има шуробаджанащина и конкретни доказателства за конфликти на интереси.

Налагат се спешни мерки за реакция от страна на министерството в Академията, заяви депутатът Иво Христов. Той благодари на министъра за реакцията и назначената от него проверка.

Под етикета за академична автономия всъщност се извършват злоупотреба- финансова, дисциплинарна, властова, за сметка на качеството на българското образование, което меко казано е незавидно. Знам го от личен опит. Факт е, така наречената академична общност е само общност на хартия, каза Иво Христов от трибуната на парламента.

Въпросният ректор е ректор в разрез с всякакви академични изисквания, включително по отношение на пенсионната му възраст- той вече я е надхвърлил, а заема този пост. Факт е, че част от българските висши учебни заведения са се превърнали в лични феолди на самозабравили се местни феодали, които назначават роднини до пето коляно. Това повече не може да продължава така. Факт е, че част от българските висши учебни заведения  са се превърнали в особени форми на задружна престъпна дейност. Трябва да бъдат взети мерки срещу самозабравили се ректори, призова Иво Христов.

Министър Красимир ВълчевВъв всяка една професионална общност имаме неизбежни подобни случаи, каза в отговор министър Вълчев, като подчерта, че не  бива да се генерализира.

Всъщност, резултатите от проверката на МОН в АМТИИ до голяма степен потвърждават всичко това, за което Под тепето единствено пише в последната половин година. Медията ни подаде сигнал до министерството, а констатациите на база сигнала ни са повече от тревожни.  

Какви нередности в Академията констатира проверката на МОН и какво ще се случва с АМТИИ заради тях, четете по-късно!

Споделете ни във:

8 коментара

  1. Още като обявиха софиянеца-класик Аврамов че бил „основател“ стана ясно доколко са компетентни интересчиите, недочули за проф. Асен ДИАМАНДИЕВ от легендарното пловдивско Музикално, научил цели поколения майни … Колкото некадърно съсипаха Жълтото, оставено с непретърсени керемиди да се олива години наред (както Концертната!) – та продават Хонорис Каузи за смях… Да отворят Главния Вход откъм Града долу поне в СЗ ъгъл!

  2. Време беше този шуробаджанашки балон да гръмне. Той и предишния ректор не беше цвете, ама тоя надмина всички граници

  3. И ония боклук с подарената диплома за оператор, преподава там. Ония некадърник Палейката. Всички знаем как му подариха дипломата, колко е бос в работата си и на кой е синче! Дърти партизани! Крепят се взаимно, но балона се спука!

  4. Triabva cialoto rukovodstvo da podade ostavka i da se naznachi VUNSHEN izpulniavasht dlujnostta Rektor. Samo togava shte se opraviat neshtata.

    I semeistvo Slavchevi da ne budat dopuskani do sgradite na Akademiata – mrusnici, opropastiha vsichko! Te stoiat zad tova razchistvane na smetki!

  5. За това, същото МОН ли става дума, дето премахна Паисий и Алеко от учебната програма? За това МОН, което води последователна политика на опростачване и ислямизация? На него ли ме карате да вярвам?

  6. Виолчо, за Виолинчо от телевизията ли говорите? Той не назначи ли любовника си на работа? Ония с нагласения конкурс за оператор? Видени са в неприлична поза в една от стаите на центъра. Сега се заглежда по студентите, това би. Нали го гледам как ни гледа. Джендер!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.