МОН влезе в АМТИИ

Разследване

Министерството на образованието стартира мащабна проверка в Академията след поредица от сигнали

Ръководството на Академията вече е обект на щателна проверка на МОНЕксперти на образователното министерство са започнали пълна проверка в Академията за музикално танцово и изобразително изкуства в Пловдив, разбра Под тепето. Инспекцията е стартирала тази седмица и касае всички сигнали, които са изпратени до министерството, включително и този от нашата медия.

Проверяващите ще се запознаят подробно с процедурите за дисциплинарни наказания на професорите Юлиян Куюмджиев и Албена Димова и мотивите за това. От МОН потвърдиха, за започналата мащабна проверка. Все още не е ясно колко време ще продължи тя. По непотвърдени данни, проверката се извършва от шестима експерти от министерството.

Припомняме, че това се случва след поредица от скандали в АМТИИ, продиктувани от спорни решения на ръководство и вътрешни конфликти.

Споделете ни във:

3 коментара

  1. Много съм въздържана в радостта си от възможността за доказване на фактите отзлоупотреби със закона в АМТИИ-Пловдив, защото тя не е първата проверка.Ще видим колко обективни, колко неподкупни са контрольорите, или ще загубят скрупулите си и фактите по пътя за Пловдив, както това вече се случи.Хубаво е те да разследват и принудителните обстоятелства, при които преподаватели са подали молба за“доброволно освобождение“от работа-животински третирани

  2. Абе колеги защо не сезирате прокуратурата -този ректор вече втора година е незаконно пребиваващ на стола си , той навърши крайния срок за ректорстване още на 2 февруари 2017 година и продължава да седи на него като пълен тепегьоз,закрилян навярно от доктор хонорис кауза на АМТИ ФИНАНСИСТКАТА Менда СтояновА!?
    СЕЗИРАЙТЕ ПРОКУРАТУРАТА ,НАЛИЦЕ Е НАРУШАВАНЕ НА ЗАКОН!НАЛИ СМЕ ПРАВОВА ДЪРЖАВА ИЛИ МАЙ НЕ СМЕ?

  3. А ти, драга ми “ безпристрастна“ Медийо, на кого служиш? Злорадството ти ще ми избоде очите. И ако толкова клепаш и пръскаш, дали не газиш в л…а?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.