ЗдравеНовиниПУЛС

Промяна в едно от условията на безплатния скрининг за рак на гърдата в УМБАЛ „Свети Георги“

Поради големия интерес прегледите ще се извършват с предварително записване по телефона

Безплатният скрининг за рак и доброкачествени заболявания на гърдата, който се провежда във Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ от доц. д-р Ваня Узунова, протича при голям интерес. Кампанията е безсрочна, а прегледите и консултациите се извършват всеки вторник и четвъртък от 12:00 до 13:30 ч. в кабинета на доц. Узунова на 11-ия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, западно крило на сградата на болницата.

Първоначално бе обявено, че не е необходимо предварително записване, но се оказа, че желаещите надхвърлят в пъти възможностите за извършване на прегледи в рамките на обявеното време от 1 час и 30 минути, разказа доц. Узунова. Това е и причината да е необходимо предварително записване на телефонен номер 0898 47 82 50 във всеки делничен ден от 13:00 до 14:00 ч.  По този начин всяка жена, дошла за преглед, ще получи необходимото време и внимание от страна на лекаря.

Доц. д-р Ваня Узунова е лекар-хирург с две специалности – „Обща хирургия“ и „Гръдна хирургия“, има и защитена дисертация за заболяванията на млечната жлеза. Специализирала е във Франция и САЩ. Идеята й за този скрининг се ражда след поредица от случаи на млади жени, под 30 години, които се обръщат към нея в период, когато коварната болест е била в много напреднал стадий.

Ракът на гърдата е на първо място по заболеваемост от онкологични болести при жените, но именно млечната жлеза е органът, при който туморът може да бъде открит още в самото начало на появата му. На практика ранното диагностициране определя и пълното излекуване, категорична е доц. Узунова.

Според нея всяка жена в полово зряла възраст трябва да прави профилактични прегледи при хирург мамолог. След като прегледа пациентката той ще определи какви образни изследвания трябва да бъдат направени – мамографски, ехографски и др., както и дали има необходимост от хирургично лечение или наблюдение.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Здравейте! Искам да ви кажа, да не си губите времето с тази жена! Известен е факта, защо доцент Узунова прави тези кампании – тя не ги прави да помага на пациентите, а ги прави с цел набиране на пациенти за извършване на ненужни операции и злоупотреби. Всяка втора жена, която премине през кабинета и се изпраща за оперативно лечение. Не си губете времето с нея, тя няма да ви прегледа качествено, няма апаратура, а прегледа протича само с опипване, за няма минутка. Освен това може да ви се наложи да я чакате цял ден, докато реши да дойде да ви прегледа.
    Срещу тази жена има жалби в деловодството на Умбал “ Св. Георги “ Пловдив, но понеже има гръб, ръководството на болницата нехае.
    Далеч от тази измислена доцентка! Поредният комерсиален лекар, изгубил човешкият си облик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина