ЗдравеНовиниПУЛС

Българското ринологично сдружение организира в Пловдив безплатен международен курс

Това е първо по рода си обучение в страната под егидата на Европейската ринологична асоциация

Лекторите са от Гърция и Италия

Българското Ринологично Сдружение ще пръведе международен безплатен практично-изследователски ринологичен курс на 23-и ноември 2018 г., в Пловдив. Този курс се провежда за първи път в България и е под егидата на Европейската Ринологична Асоциация, Балканското Сдружение по Оториноларингология и Българското Сдружение по Оториноларингология, хирургия на глава и шия.

Международните гост-лектори са от 2-ра Катедра по Оториноларингология към Аристотел Университета в гр. Солун, Гърция: д-р Йорданис Констадинис, д-р Цакиропулу и д-р Чавриацамидис, както и проф. Д-р Франко Фрати от Университета във Флоренция, Италия.

Научната програма ще сепроведе в учебната зала  на 2 блок на УМБАЛ „Каспела“ с лекции за обективните методики, които се използват в практиката при затруденото носно дишане; техника, която отчита липсващо обоняние и лабораторни тестове с алергични тестове при пациенти с все по-нарасващия алергичен ринит в света. Участниците в курса, които са основно млади оториноларинголози и специализанти по УНГ заболявания от цяла България в следобедните часове ще се разделят на три групи и ще работят със своите ръце всяка една методика и така ще усъвършенстват практическите си умения.

Силата на българската медицина е в межународното сътрудничество, здравата колаборация и практическото обучение на младите специализанти и лекари, които трябва да продължат да лекуват с вяра и оптимизъм, казват организаторите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина