АктуалноГрадътНовини

Страхотно настроение на Бунарджика по „Пътят към върха“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Много музика, светлинно шоу и позитивни емоции на първото издание на събитието за възраждане на Хълма на Освободителите

С пет музикални и артистични сцени, много музика и много позитивно настроение премина първото издание на „Пътят към върха“. Събитието се организира по инициатива и в сътрудничество между известния джазмен Петър Салчев, кметството на район „Централен“ и Георги Стаменов, и зам.-кмета по култура Пламен Панов. В резултат от страхотно организираното събитие всички – публика и организатори – се обединиха около идеята „Пътят към върха“ да стане традицинен ежегоден фестивал. Изненадващо събитието откри председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Оригиналната идея е различните сцени и събития да докарат повече хора на хълма, който наскоро бе обновен и освежен. Около различните тераси и водни площи имаше общо 5 сцени с музиканти, танцьори и други артисти. Сред атрактивните събития бе представянето на музика на Стинг заедно с Държавна опера – Стара Загора, както и музиката на Военния биг бенд.

Стотици, а може би и повече, бяха зрителите, които през цялата понеделнична нощ обживиха Хълма на Освободителите. Най-атрактивна бе сцената на самия връх – около стълбите-подход към Альоша.

Време е да видим тази сцена по един нов начин, а не да идваме тук само на 9 септември, коментираха хората. Нека мислим за нея с добро, а да не я свързваме само с негативни емоции, споделяха от публиката, а по-възрастни припомниха, че именно тук е започнал Верди-феситвалът, който днес вече носи името „Opera Open“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина