Новини

Продължаваме промяната: Завишават цените за реставрацията на Хуманитарната гимназия

Притеснения за завишаване на стойността на обществената поръчка за ремонт и реставрация на Хуманитарната гимназия и оградата изразиха от Продължаваме промяната в съобщение до медиите. Според тях 4 млн. лева са достатъчни за ремонт на сградата, а още около 3,8 млн лева за двора и оградата. По думите на ПП, поръчката е нагласена и количествено-стойностната сметка е завишена. Ето и цялата позиция на структурата:

Подозренията ни, че обществената поръчка за реставрация и ремонт на сградата на Хуманитарната гимназия в Пловдив е нагласена, се потвърдиха.

Веднага щом разгледахме проекта, проверявайки количествено – стойностната сметка, установихме че цените са надхвърлени с 18 – 20 % , при което у нас останаха още тогава съмнения за нерегламентирани практики. От „Продължаваме Промяната“ изказахме подозрение за реалната стойност на ремонта, тъй като според първоначалния проект 4 млн. лева са достатъчни за ремонт на цялата сграда, а 3,4 млн. – за двора и оградата.

Въпреки това осигурихме чрез Министерството на културата и Министерството на образованието и науката над 4 млн. лева за училището, тъй като имаме социална чувствителност, която не ни позволява да седим безучастни пред безхаберието на Община Пловдив пред една рушаща се сграда, паметник на културата, в която учат 2000 деца и работят 150 учители.

През юли тази година поискахме от  кмета на район „Централен“ да пусне пазарно проучване за ремонта сградата на Хуманитарната гимназия. Тогава оферта даде само една фирма, която е близка до „Трейс“. Офертата беше на стойност 12 700 000 лв.

Сега става ясно, че същата тази фирма „Трейс Груп Холд“, която изгражда и пробива до Централна гара, е подала оферта за реставрация и ремонт на Хуманитарната гимназия в Пловдив. Обществената поръчка е в размер на 12 млн. лева с ДДС, като в нея е включено и благоустрояването на дворното пространство.

Явно за управляващите от ГЕРБ е важно да отклонят поредните обществени средства. Каквото се опитаха да направят и чрез пробива под Водната палата, каквото правят със строежа на стадион Ботев, със сагата с кино Космос, и с всички безумни ремонти със съмнителни резултати, блокирали целия град. Отдавна тези самозабравили се общински присвоители на обществени средства са забравили за интереса на пловдивчани, на децата ни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина