КултураНовини

Игралният „Януари“ на Андрей Паунов и „Събитието“ на София филм фест в Пловдив днес

Дебютният игрален филм на Андрей Паунов „Януари“ и „Събитието“ – носител на награда „Златен лъв“ от Венеция можем да гледаме тази вечер, петък, 18 март, на София филм фест в Пловдив.

Днешната програма се открива с „Януари“. Той е дебютният игрален филм на майстора-документалист Андрей Паунов. Филмът е вдъхновен от едноименната пиеса на Йордан Радичков. Във филма, носител на награда от фестивала „Златна роза“, ще видим Самуел Финци, Йосиф Сърчаджиев, Захари Бахаров, Леонид Йовчев и Малин Кръстев се включват в разказването на история, изпълнена с тайнственост. „Януари“ можем да гледаме от 18:30 часа.

Носителят на „Златен лъв“ от Венеция „Събитието“ също пристига за София филм фест в Пловдив. Лентата ни пренася в 60-те години във Франция и борбата на случайно забременяла студентка, която е на прага да направи аборт, за да спаси бъдещето си, дори под опасност от затвор. Филмът е по едноименния роман на Ани Ерно. Филмът може да гледаме от 20:45 часа.

Билети за всички филми за фестивала може да се вземат на касата на LUCKY Дом на киното след 16 часа в делничните дни и след 10:30 в почивните дни. Цената е 8 лева, като намаления ползват учащи и пенсионери – 6 лева, а за 35 лева може да се вземе карта за 5 прожекции.

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина