КултураНовини

„Играта на играчките“ и носителят на „Оскар“ „Зелената книга“ тази вечер на „Филмови нощи във Филипополис“

Неделя вечер от 21:10 Лятно кино „Орфей“ и Филмови нощи във Филипополис предлагат на по-малките зрители на града специална прожекция под звездите на дългоочакваното продължение „ИГРАТА НА ИГРАЧКИТЕ: ПЪТЕШЕСТВИЕТО“. Филмът на Джош Кули проследява Уди, който винаги е бил сигурен в своето място на този свят и в това, че негов приоритет е да се грижи за детето, на което принадлежи, независимо дали това е Анди или Бони. Един ден Бони донася нова играчка в стаята си – направеният от нея Виличко, който определя себе си като „боклук“, а не като играчка. Уди се нагърбва с отговорната задача да му покаже защо трябва да приеме това, че е играчка.

Същата вечер от 23:30 ч. ще бъде късната прожекция на „ЗЕЛЕНАТА КНИГА“ от режисьора Питър Фарели с участието на Виго Мортенсен, Махершала Али и Димитър Маринов. Филмът, носител „Оскар“ за най-добър филм, е вдъхновен от истинска история за приятелство, което успява да преодолее расизма и класовото разделение, линията Мейсън-Диксън от 1962-ра. Тони Лип – охрана в италиано-американски квартал в Бронкс, е нает да бъде шофьор на д-р Дон Шърли – световноизвестен чернокож пианист, който започва турне от Манхатън до дълбокия Юг. Те ще трябва да разчитат на Зелената книга – пътеводител на безопасните по това време места за афроамериканци.

Утре – 22.07 /понеделник/ от 21.10 ч в рубриката „Пожелахте да гледате“ ще бъде показан филмът „ЛЯТОТО НА ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ“. Специален гост ще бъде Стефан Вълдобрев.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина