БългарияКриминалеНовиниПод небето

Близо 3000 лева глоба за наш тираджия, ударил ограда в Германия

Според акта на германския съд  шофьорът управлявал товарен автомобил с българска регистрация, след значителна употреба на алкохол в гр. Валдлауберсхайм

Апелативният съд в Пловдив потвърди решение на Окръжния съд, с което е признато решение за финансова санкция от 30.11.2017 г., постановено от Районен съд Бад Кройцнах, Федерална Република Германия. С това решение  българският шофьор на товарен автомобил Х.С. трябва да заплати глоба и съдебни разноски в размер общо 1 527 евро с левова равностойност 2 987 лева за извършено от него административно нарушение на територията на Германия.

Според акта на германския съд  шофьорът Х.С. на 16.07.2017 г., в 00:05 часа, в гр. Валдлауберсхайм управлявал товарен автомобил с българска регистрация, след значителна употреба на алкохол. При  движение на заден ход ударил оградата на имот и причинил щета на чужда вещ за около 500 евро. Установената концентрация на алкохол в кръвта е 1,79 %.

Това са нарушения, които се санкционират по Наказателния кодекс на Федерална Република Германия. За тях засегнатото лице е санкционирано с глоба в размер на 1250 евро, както и 277 евро разноски по производството. Общият размер на финансовата санкция е 1527 евро.

Решението е окончателно.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина