ГрадътИзпод тепетоКриминалеМненияНовини

Прокуратурата привлече мъжа, катастрофирал пред КАТ

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем 49-годишен мъж за шофиране след употреба на амфетамини, неизпълнение на полицейско разпореждане и хулиганство

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем А.П., на 49 г., за три престъпления.

Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – амфетамини, противозаконно е попречил на орган на власт – полицейски служител, да изпълни служебните си задължения. Освен това е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и е извършено при управление на моторно превозно средство.

На 2 август 2022 г. А.П. посетил сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, за да регистрира лек автомобил. Заради неадекватно поведение полицейски служители разпоредили да му бъде извършена проверка. Той не се е подчинил, започнал да се движи с автомобила из паркинга на пътната служба като блъснал бетонен кош за смет и това наложило да бъде спрян принудително и задържан.

Обвиняемият е бил тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, което е отчело положителна проба за амфетамини. Пробата за алкохол е отрицателна.

А.П. е бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок. Свидетелството за управление на моторно превозно средство му е било отнето.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив.

Действията по разследването продължават. Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина