ГрадътКултураНовини

Силвия Грибауди кани пенсионерите на танци на площада

В петък и събота Копчетата в центъра на Пловдив се превръщат в истинска танцувална сцена. Танци, в които ще участват всички желаещи пловдивчани и гости на града, които са на възраст над 60 години. Любимата артистка и хореографка на Италия Силвия Грибауди е тук, за да покаже, че нито възрастта, нито килограмите са от значение, когато човек иска да се забавлява. Италианката пресича изпълнителското изкуство, танца и театъра, като се фокусира върху изследванията върху тялото и връзката с публиката. Тя преподава и изпълнява проекти за  хора над 60-годишна възраст.

Работата на Силвия Грибауди е за лекота, ирония и свобода. Днес тя е тук, за да покаже, че духа на младостта винаги може да се върне. Че животът на 60 плюс е радост.

Нейните участия винаги носят освобождаване на духа и тялото и много забавления.

„Тя  е тук, защото смятаме, че българският пенсионер заслужава онова качество на живот и радост, което имат много други развити страни, каквато е идеята на проекта „В ритъма на танца,“ споделя организаторът на събитието, председателят на Национално сдружение за единство и партньорство Ели Шопова.

Проектът е финансиран от Община Пловдив и е част от културната програма на Пловдив.  През изминалите няколко дни Силвия танцува, заедно с пенсионерите от клубове за пенсионери и в танцови клубове. В петък и събота от 18 часа пред сградата на Община Пловдив ще се проведе фестивала „В ритъма на танца“. Очакват ви много изненади, игри, ще се пресъздаде атмосферата от началото на 20 век, когато пловдивчани са се събирали на вечеринки и матинета. Фестивалът ще завърши с конкурс за валс, танго и ча ча. Естествено, за победителите ще има награди. Няма задължително облекло и обувки. Единствено добро настроение. А организаторите са помислили за всички, дори и за трудноподвижни хора, които искат да се забавляват.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина