ГрадътИзбориНовини

Нови 63 осветителни тела в парк Лаута

Приключва работата по изграждането на ново парково осветление в „Лаута”, информира кметът на „Тракия” Костадин Димитров. 63 стълба с осветителни тела вече са монтирани, предстои скоро те да бъдат свързани към електрическата мрежа. Новите лампи ще осветят напречни и успоредни на Централната алея места.

Поставянето на лампите е по програмата на Община Пловдив, по която в района вече бяха осветени големи обществени зони и междублокови пространства.

Работата ни по облагородяването на „Лаута” и превръщането му в предпочитано място за отдих, спорт и сцена на открито започна още в първия мандат от управлението на ГЕРБ. Разширихме парка с над 70 декара, като засадихме повече от 2000 дървета.  Стъпка по стъпка направихме така, че днес „Лаута” да е оживено място със спортни площадки, атракции и зони за отдих. Само преди броени дни в парка започна да функционира и най-голямата за града детска площадка, която е уникална с 11-те си съоръжения, сред които въжен тролей и пирамида, припомни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина