Общината заяви: Няма нарушения относно Колодрума

Гласове

Общата стойност на спортното съоръжение е 49 млн. лева с ДДС

По повод изнесените твърдения относно „Спортен комплекс – покрит колодрум“ от Община Пловдив заявяваме, че проверката на АДФИ за Колодрума приключи без съставен акт за нарушение, съобщиха от пресцентъра на общината по повод представената по-рано днес информация от Борис Ячев и Валентин Касабов.

Общата стойност на Многофункционалната спортна зала – Колодрума, в Пловдив е 49 млн. лева с ДДС. В тях влизат 7.8 млн. лв., с които Община Пловдив придоби от Колоездачното дружество „Цар Симеон“ собствеността върху имота  – 12 декара с незавършен груб строеж. Финансирането от Община Пловдив е в размер на почти 7 милиона лева, а останалата част са от държавата.

До момента в залата са проведени около 30 спортни, културни и други събития, сред които Европейско първенство по волейбол за младежи под 20 г., Шампионска лига волейбол за жени, Световно първенство по таекуондо,  Държавен лично – отборен шампионат по колоездене- мъже  елит до 23 г., Демонстративен мач  по снукър между петкратния световен шампион Рони О'Съливан и № 1 в света Марк Селби, Баскетболен мач на звездите, ММА вечер на звездите, концерти на световни звезди като Крис Норман, Васко Василев, Юрая Хийп, „Легендите“, балетни, оперни постановки и др.

На колоездачната писта периодично се провеждат тренировки на ПКД „Цар Симеон“ и на колоездачи от румънски  клуб „Войнта“.

За 2017 г. вече има планирани големи събития, сред които международни волейболни мачове, Световно първенство по борба за ветерани, спектакли, концерти и др.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Общината заяви: Няма нарушения относно Колодрума

  1. Общината всичко може да заявява, съдът решава!
    Под тепето стига вече слагане и нагласяне, смешно е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.