БизнесГрадътЖивотНовини

Мирослав Гаригов е най-добрият млад предприемач на Пловдив за 2022-ра

Той спечели голямата награда от 10 000 лева в 14-ото издание на конкурса с бизнес плана си за образователна настолна игра за рециклиране на отпадъци

За 14 поредна година Община Пловдив отличи 4-ма финалисти в традиционния конкурс „Млад предприемач“. Право на участие в него имат лица с адресна регистрация на територията на общината, на възраст между 18 и 35 години. Кандидатите представят своите бизнес идеи и проекти пред жури, съставено от хора от академичните среди, медии и представители на Община Пловдив.

Победител в надпреварата за 2022 година е Мирослав Гаригов, който с бизнес плана си за образователна настолна игра за рециклиране на отпадъци „Сливи за смет“, спечели голямата награда от 10 000 лв.

Негов подгласник с чек от 6000 лв. стана Здравко Дионисов с „Подготви-ме“ – иновативна платформа за дигитално образование.

Третото място и парична награда от по 3000 лв. отидоха при Здравко Балджиев за „Рент-а-баба“ (сайт за наемане на детегледачки пенсионерки) и при Георги Колев за „Дрон спрей“ (пръскане на препарати за растителна защита посредством селскостопански дронове).

На събитието присъстваха зам.-кметовете Величко Родопски, Георги Титюков и Тодор Чонов, които връчиха наградите на отличените.

Община Пловдив продължава да бъде единствената община в България, която организира подобен конкурс в подкрепа на предприемачеството сред младите. Гордеем се, че в града ни има млади хора с толкова интересни идеи и вярваме, че с тази финансова помощ им помагаме да сбъдват мечтите си“ заяви организаторът на събитието Георги Титюков.

Още през пролетта на следващата година ще започне набирането на кандидатури за 2023 година и очакваме все повече млади пловдивчани да повярват в себе си и да кандидатстват, съобщиха от журито.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина