АктуалноИзбори

Всички СИК пристигнаха в Панаира до 10:30 часа

25% от секционните избирателни комисии са вече с предадени и обработени протоколи от изборите към 10:30 часа – два часа и половина след края на изборния ден. Това заяви Калоян Сухоруков, председател на 16 РИК Пловдив-град. Всички СИК-ове са пристигнали в палата 6 на Панаира, но поетапно се обработват техните документи.

Общо 10 жалби са постъпили от началото на изборния ден за нарушения, но след като са разгледани, всички са отхвърлени като неоснователни, заяви още той.

Само в 2 от общо 476 секции машините не са заработили нормално и гласуването е протекло на хартия.

След края на изборния ден в 20:00 часа и събирането на хората в Панаира е имало и два случая на реакция на Спешна помощ. Една млада жена е получила гърч, а друга по-възрастна е била с високо кръвно и са ѝ помогнали.

Интересен коментар имаше и от ОССЕ – международната организация, която следи изборите. Те са били впечатлени от организацията и от огромните помещения, в които се събират всички представители на СИК-овете.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина