АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Представят проекта за реконструкцията на бетонния мост

Проектът за реконструкцията на бетонния мост ще бъде представен утре в общината. От НКЖИ са внесли в администрацията идеята си за изграждане на ново съоръжение на мястото на старото. Предложенията на Националната компания са две- новата конструкция да е от метал или железобетон.

Ако бъде предпочетен първия вариант, строителните дейности може да приключат за период между 4 и 6 месеца по-рано.  При този тип строителство дава възможност изпълнението на фундаментите и укрепването им да стане преди прекъсването на връзката.

“Металната конструкция ще обере височината на съществуващия бетонен мост и ще легне върху неговата геометрия, за да може да позволи железопътното строителство отдолу в рамките на габарит“, обясни преди 15 дни в Пловдив генералният директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

 

Решението, което предлагат от НКЖИ на общината, е с кръгово кръстовище в най-високата част от моста, за да има платно и към Централна гара.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

20 коментари

 1. НКЖИ да престанат да плачат! Необходимо е само снишаване на контактната лира на локомотива за преминаване под моста. Ами ще ги снишават, за това имат машинист, който да следи за условията на железопътното трасе. ЩЕ СЛЕДИ И ЩЕ СПАЗВА!!

  1. Даже при дълбоко заспал машинист за да се сниши контактният ПАНТОГРАФ на локомотива ноже да се инстлира някаква механична или електроманитна щракалка / джаджа =както изобщо по железниците= при приближаване към Бетонния да си прибере пипалата . . . и Колегата е прав, че всичкият хленч и оплакване на железничарите е оперетен. Не вярваме, че през „МАЛКА ГАРА пловдив“ влаците ще профучават със 111 км/ч – това е Жив Град! Дали освен КОКАЛ МЕЖДУ УШИТЕ имат малко сиво вещество мозъклиите от ФИРМА нкжи?

 2. Малко уточнение, когато г-дата се вживяват и представят като „държавата“ (=това съм Аз=) че те са просто компания, С-ие, съдружие = дружество, ФИРМИЧКА.

  П.К.П. може и да не са всичките, но равнището на IQ интелигентност поне на „проектанта“ буди подозрение за КАЛИНКА. (Каквито са рядкост в Центъра, не ли?)

  Добре, че си имаме за кмет баскетБОЛЕН мозъклия с отбор юнази десетина ЗАМове и калабалък РАЙове та лявата ръка за дясната . . . не се знае!

  Оцеляхме след инджинеринга на Мамин ИМПЕРИАЛиста, ама…

 3. Изключително неуместно сравнение – Берлин, Кьолн..Пловдив. Предполагам , единствено от вълнение, при мечтата за S-Bahn сте пропуснали идеята, някъде 60 те години, за метро в града. Да, точно така – метро, около Сточна гара е трябвало да е централната станция. Неосъществен, поради високи подпочвени води и скали. Проектът е на тогавашното ГДР.

  1. Основна причина за това е голямата концентрация на археологически артефакти, заровени под земята, които са разположени в централна градска част, но и не само.

    1. Няма лошо, сещаме се = неосъществимо!

     Подземно щом не можело заради скали, чорби и археологии, то поглеж Бетоннио колко години вярна служба =МОЖЕЛО ГОРЕ фместо доле!

     „Подлез“ в Пловдив копа будалата само. Хитреците преМОСТваме!

 4. Поименно всеки съветник -в тия смутни времена- който гласува заедно с Агитката Ортаци относно Бетонния ще бъде запонмен от Историята на Града.
  Железниците в белите държава прекосяват само ПОДЗЕМНО СЕЛИЩАТА.
  Железничарите да си закопаят релсите, ако Бетонният им е нисък.

 5. Оставам с впечатлението, че НКЖИ е притисната по някакъв начин и затова предлага много варианти. Лично за мен, е по-интересно – на кого пречи съоръжението, в сегашния си вид!

  1. Съоръжението пречи на влаковете, които трябва да минават със 120 км/час през града, вместо сегашните под 60, защото им се налага да демонтират елементи от влаковете, за да могат да преминават, тъй като е прекалено ниско разположен навремето мостът. Така че е в интерес на България, защото е част от проектите за развитието на ЖП транспорта в цялата страна, както и в интерес на Европа и Турция и Югоизточна Азия, защото през Пловдив минават почти всички влакове в това направление.

   1. Да, това е официалната версия, известна отдавна. Ако някой иска да кара влакове, със 120 км. в час – да си направи трасе за това и задължително извън града!
    Останалите неща, за потоците , най-вече тези от Югоизточна Азия, ползата от тях, за Пловдив – не коментирам.

    1. Все пак тези аргументи са залегнали като обосновка на проекта за обновяване на ЖП ареал Пловдив и получаване на стотици милиони европейско финансиране. Няма нищо лошо в това се построи един хубав нов, по-функционален мост, стига да намерят парите за това.

     1. Полит-коректният „Веднага Отговор“ на двете точни възражения от Колегата РВ издиша.
      „ОфициЯлните“ шикалкавения на железничарЦите, цунали европейскио Ресурс с тъп „проект“ недостоен за никой РабФак са добре известни. Обаче:
      Скоростни железници ПРЕЗ ГРАДА са . . . абсурд, без извинение. От мръсни думи ще се въздържаме на този Висок Форум.
      Никакви „елементи“ не се „демонтирВат“, сульо (ти да не би да си от АМТИ?) а само се снишават контактните рога на локомотива, за да се шмугне под мостО. Двуетажни влакове имахме без проблеми.
      МАЛКА ГАРА ПЛОВДИВ Е НЕДОСТОЙНА ЗА МАНИАКАЛНИ ПРОЕКТИ. Дедите са я поставили ИЗВЪН Града с релсите заобикалящи, а не пресичащи – та по прашната „ул.“ Станционна се е пътувало с файтон до Станцията.
      Сбъркан „проект“ е железничарският както и за подлез дълбоко в чорбата под гарата – увреждащи в инетерс на Агитка Ортаци интересите на Градо!
      ЕПЗЕХ = „Едни Пари…“

     2. Колкото до :“получаване на стотици милиони европейско финансиране“ – пожелавам успех! Що се отнася до другия вариант :“хубав нов, по-функционален мост, стига да намерят парите за това“ – решението е известно – заеми, заеми, заеми…При работещо съоръжение!

     3. „…хубав нов, по-функционален мост, стига да намерят парите за това…“ АМА ТО ДАЖЕ И ПАРИ НЯМАЛО ЗА ТОЗИ ИДИОТИЗЪМ ЛИ? Нали в същия „отговор“ намекват, че са получили „…стотици милиони европейско финансиране…“ та сега вече нямало накъде, а? А?
      Железничарите да си строят скоростни (непотребни в 21-ви век) железници извън Града! Ало, „кмете“!

     4. Ако погледнем големите европейски градове, в много от тях линиите преминават през целия град. Например, в Берлин и Кьолн гарата е съвсем на центъра, да не би да им пречи??? Напротив, трябва да гледаме на тези жп линии като предимство и да работим за разбработването на модерен S-Bahn транспорт, какъвто споменатите градове имат.

   2. „…влаковете, които трябва да минават със 120 км/час през града…“

    НЕ, НЕ „ТРЯБВА“, никак даже не трябва.
    Някий те е излъгал, че „трябва“, та и ти сега се опитваш да ни излъжеш . . . ние ако сме Айляк не сме „заспал муйко в сламата“.

    1. Именно на него Европа ще разчита за своя зелен преход, защото е изключително екологичен в сравнение с други традиционни транспортни средства. Така че инвестициите в неговата модернизация и съответно по-високи скорости са напълно оправдани.

     1. До 106 км/ч сто и шест километра ф час влакчето ако се влачи би било по-уютничко за Града, железничарю великий . . .

      Обаче над 116 км/ч сто и шеснайсет не бихте ли могли да си ги натикате тези ваши „…съответно по-високи скорости са напълно оправдани…“ из царевиците наоколо каквито имаме ф изубилие?

      Ф кой РабФак са те учили на таквизи Догми, копАле (майна че не си – ти личи от отсрещнио тротоар. ‘Оди дрО’би зеле у Коньовица! Тук южняците сме малко по-така =АЙЛЯК)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина