АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Пламен Райчев: Ремонтът на Брезовско шосе навлиза в най-трудния участък

Как вървят дейностите по „Интегриран проект за водите на град Пловдив“ в две от позициите провери днес заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

Той инспектира първо най-тежката част от проекта – подмяната на водопровод и канализация на улица „Брезовско шосе“, където изпълнителите започнаха работа от кръстовището с улица „Полет“ към булевард „Дунав“. Райчев бе придружаван от ръководителя на проекта инж. Румен Лемперов и представители на фирмата-изпълнител.

„Навлизаме се в най-трудния участък, където машините трябва да направят изкоп над 8 метра. Много скоро дори изкопът ще стигне 10 метра дълбочина, за да се положат тръбите, които са с диаметър 250 сантиметра. Изпълнителите ми съобщиха, че срещат допълнителни трудности заради комуникационни отклонения и отклонения на водопровода и канализацията, които не са отразени в кадастралните карти. След като преминем този участък, работата значително ще се ускори, тъй като изкопът няма да бъде толкова дълбок. Имам уверението на фирмата-изпълнител, че графикът ще бъде спазен“, коментира след инспекцията Пламен Райчев.

Веднага след това той провери и напредъка в изпълнението на дейностите в част от квартал Кършияка. В карето между булевард „България“, улица „Васил Левски“, булевард „Марица север“ и булевард „Цар Борис III Обединител“ също се подменят водопровод и канализация и се полага нов асфалт.

Райчев уведоми изпълнителите на ремонтните дейности, че задължително трябва да завършат работа до 10 май.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина