Актуално

Оскаровите „В един по-добър свят” и „127 часа” тази вечер Лъки

В един по-добър свят
В един по-добър свят
Програмата на фестивала в Пловдив започва днес от 17.00 часа с  „OK Shorts – Втори дубъл”, късометражни филми от програмата на Фондация Роберт Бош и носителя на наградата Sarajevo City of Film Operation Kino Award.
Носителят на Оскар за най-добър чуждоезичен филм – „В един по-добър свят” ще има прожекия тази вечер на София Филм Фест в Пловдив от 18.30 часа в кино „Лъки синема”. Режисьор е едно от най-талантливите имена сред датските режисьори днес – Сузане Биер. „В един по-добър свят” разглежда ограниченията, на които се натъкваме, когато се опитваме да контролираме личния си живот и обществото, в което живеем. Филмът си задава въпроса, дали „развитата” западна култура е правилният модел за един по-добър свят, или под повърхността ù се крият безпорядък и беззаконие. Имунизирани ли сме срещу хаоса, или живеем в блажено неведение на ръба на анархията?
127 часа
127 часа
От режисьора на „Беднякът милионер” Дани Бойл идва следващото кинопредложение от София Филм Фест в Пловдив за тази вечер. Прожекцията от 20.45 часа е на „127 часа” – филмът, който имаше 6 номинации за Оскар тази година. Направен по действителен случай, филмът разказва за катерача Арон Ралстън, който попада в капан, след като докато се катери в отдалечен каньон в Юта, скала се откъсва и пада върху него. Със счупена ръка Арон трябва да изкатери 20 метрова скала за да спаси живота си. Това е филм акцентиращ върху волята за живот и на какво са способни хората със силен дух поставени в екстремни ситуации.
Порадия големия интерес на пловдивските киномани към хитa с участието на Хавиер Бардем „Бютифул”, организаторите предвидиха извънредна прожекция на 21.03. /понеделник/ от 18.30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина