Кметът за срока за довършването на Околовръстното: Абсурд!

Актуално Власт Гласове Градът Изпод тепето Новини

Кметът Здравко Димитров, част от заместниците му и директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев посетиха на място Околовръстното шосе, заради тежките проблеми с трафика, вследствие на старта на втория етап от ремонта на пътя. Градоначалникът се оплака, че проектът не е съгласуван с общината и определи срокът за довършването на обекта 15 май като абсурден.

„ Може би не обмислено достатъчно, не е съгласувано с нас. Всичко трябва да се съгласува. Днес има екипи на МВР, които регулираха кръстовищата и е чувствително по-добре от вчера. Но още не е достатъчно, не сме доволни. Ще предприемем още мерки, каквото е необходимото ще го направим. Ще намалим и времето за ремонт с по-добра организация и повече машини”, заяви на място Здравко Димитров.

Стана ясно, че ще има нова организация на движението за товарните автомобили, които влизат в Пловдив, като те ще бъдат отбивани през пътния възел за Ягодово. 

Представителят на фирмата изпълнител Гинка Маринова коментира, че проектът е съгласуван с КАТ и че в момента на обекта работят 15 души, с 4 багера. Тя поясни, че крайният срок за приключване на дейностите е 15 май.

„ Абсурд! Няма как да съм съгласен. Няма да се съглася с тези срокове, ще се разходим до София другата седмица. Категорично трябва да съкратим сроковете”, подчерта Зико.

Той заяви, че от ОКТ наблюдават непрекъснато кръстовищата и регулират светофарите, за да не се образуват тапи.

„Сутрин и вечер имаме по осем екипа на всяко едно от кръстовищата, в час пик. Днес поолекнаха нещата, движението се нормализира. С общи усилия ще се справим. Голяма част от движението ще бъде отбито по околовръстни пътища, както и по магистрала Тракия”, каза директорът на полицията старши комисар Йордан Рогачев.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Кметът за срока за довършването на Околовръстното: Абсурд!

  1. Да вземат да асфалтират паветата на ул. Граф Игнатиев и Авксентий Велешки. Разбихме си колите. За какво ги пазят?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.