Актуално

Главата на свобода

Папарак на Под тепето успя да щракне Георги Славов на излизане от ареста

Image title
Георги Славов излезе на свобода точно в 15.10ч. Главата прекрачи железния портал на излизане заедно с гарда си Пламен Иванов. Двамата вдишаха свободата ритуално и се усмихнаха на близките им, които ги чакаха край стените на затвора. Под дъжда бдяха и няколко репортери, сред които и папарак на Под тепето, който единствен успя да щракне първите стъпки на Славов навън след близо 60 дни зад решетките.
Само 40-минути по-рано Главата и Пламен Иванов се признаха за виновни в Районния съд. Двамата сключиха сделка с прокуратурата, която бе приета от съдийката. Тя наказа двамата на по година и шест месеца условно с три години изпитателен срок, каквото беше и предложението на обвинението.

Image title

  
Кола на съдебна охрана откара Славов и Иванов от храма на Темида обратно в ареста, където за по-малко от половин час двамата си събраха багажа. Шофьор чакаше Георги Славов зад волана на Мерцедес S класа с няколко петици в номера, а съпругата на Пламен Иванов дойде със скромен Опел Астра комби с варненска регистрация.
На излизане от зандана Славов мъкнеше на рамо няколко торби с дрехи. Брадясал, с вълнена шапка на главата, по анцуг и маратонки Адидас, Главата изглеждаше доволен от развитието на сагата. По-рано през деня един от адвокатите му подчерта, че клиентът му сам е искал сделка с прокуратурата. Развръзката дойде само ден, след като вътрешният министър Цветан Цветанов лаконично попита пред медиите председателя на Окръжния съд Сотир Цацаров дали политици се бъркат в решенията на съда. Още след първото съдебно заседание след патакламата пред Бедрум близки на Славов изригнаха, че в делото има осезаем политически момент след призива на премиера “Да бъде арестуван”. 

Image title

Извън ареста Славов отказа да отговори на въпроса, дали в цялата история е имало натиск. Не и под този дъжд. Друг път ще говорим, отби атаката на журналистите той. Настани се на задната седалка и мерджана отпраши в посока София. Да разговаря с медиите отказа и Пламен Иванов. Той целуна русокосата си половинка, качи се в Опела и изчезна.
Край следствения арест не бяха забелязани приятелите на Жоро, които идваха за всяко съдебно заседание. Нямаше я й половинката му- хубавата Яна.

Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина