Актуално

Елена Петрова на театрално турне в Планет клуб

Image title
Елена Петрова се впусна в театрално турне в Планет клуб. Актрисата, заедно с колегите си Мариус Донкин и Валентин Танев, ще поставят спектакъла на Ерик Асус „Брачната илюзия” експериментално. За първи път те ще играят в заведение- в клубовете от култовата пловдивска верига. Комедията, режисирана от Бойко Илиев, е копродукция на Народния театър и Драматично-куклен театър – Враца. Елена Петрова ще играе жена, която прощава изневери пред публиката в Планет Варна на 20 август. На 21 трупата акостира в Планет Яхт в Св. Влас, а другия месец се очаква спектакълът да бъде поставен и на пловдивска сцена, в дома на Планет клуб.
Авторът на пиесата Ерик Асус, макар че е известен и търсен сценарист (между сценариите му са и филмите от 2010 год. „Безсмъртният”, „Два дни за убиване”, „Туристите”),  дебютира с радиопиеси за Франс Ентер. Роден в Тунис, идва в Париж много млад и започва кариерата си като автор на радиопиеси. Между 1983 и 1987 създава 24 пиеси за Франс Ентер, с което пробива в киното, в телевизията и в театъра. Днес, пиесите му се играят в няколко от най-големите парижки театри.
За спектакъла
Готова ли е Жана да прости 12-те изневери на мъжа си Максим и на тази бройка да противопостави своята единствена извънбрачна авантюра? Не е ли твърде рисковано да ползваме за довереник мъжа до себе си и можем ли да платим цената за истината или лъжата? Върху тези въпроси се е съсредоточил авторът на текста Ерик Асус и отговорите биха изненадали повечето хора, които вярват, че искреността е добродетел.
Героите в пиесата решават да споделят един на друг някои свои малки брачни прегрешения и да “нулират брояча”, но вместо това разбират ужасяващи тайни един за друг и това ги наранява. Всъщност решението им с този разговор да постигнат хармония се оказва погрешно, но крачката назад вече е невъзможна.
Освен Елена Петрова, замесени в играта на нерви, лъжи и излишни изповеди, са Мариус Донкин и Валентин Танев, и в този любовен триъгълник няма победители – всички се оказват жертви на обстоятелствата, на нагоните си и желанието за отмъщение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина