АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Подлезът за Стария град пак е опасен

Явно и метален кол не може да удържи некадърно направен ремонт

Налага се пак да занимаваме драгия читател с апел да бъде внимателен, като преминава от там! 

Важният пешеходен възел между арт квартала и архитектурния резерват отново е опасен за преминаване. Подпорната колона, която трябваше да обезопаси висящите от тавана пана, след като Под тепето писа няколкократно по темата през месец август тази година, вече не удържа „тежката“ боядисана ламарина.

Подлезът към Стария град е опасен (ВИДЕО)

И пак ежедневният поток от туристи, който минава със свободния тур от Общината, през Главната, Капана и Стария град, вижда тази потресаваща гледка. Усеща го и незрящият кавалджия, който от лятото се премести да свири до отсрещната стена… Все още не я виждат в Центъра за наблюдение на охранителните камери, за да кажат на отговорните да си свършат работата, та за това се налага пак да занимаваме драги читател с апел – бъдете внимателни, като преминавате от там.

Архивите показват, че ремонтът на подлеза, който бе извършен през лятото на 2015-а година е явно некачествен. Въпросните ламарини пак са изкарали твърде дълго на тавана, след като са закрепени само от едната страна и тук там откъм човекопотока.

Подлезите на Капана и Баня Старинна придобиват нов облик

Или гравитацията си казва думата и наистина не става дума за вандализъм този път, след като охранителите го гледат дни наред по 24 часа на камерите и не им направи впечатление, че нещо не е на ред.

Свикнахме, че е в реда на нещата да се ползват подлезите по малка нужда, да нямат отводнителни решетки, осветление, да се ремонтират рядко и на парче, да се замазват художествени пана и мозайки при ремонтите и т.н., сега на ред е да висят пана от таваните.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Така е , от многото работа на гербажиите и трито милиона лева похарчени за ЕСК 2019, за подлезите да бъдат нормални няма пари… видимите резултати на същите тези крадливи маймуни, които сега ни готвят 120 000 000 лева заем.

  2. В най-забранитъелнио „град“ остава да забранят и . . . гравитацията.
    Иди в Бруклин да накараш пешеходеца да слиза в дупка само за да пресече улица, ха! Има си зелена светлина – ще го домързи.
    Софиянци зазидаха огромни оформени подземия пред Транспортна = оти БЕЛЯ РАБОТА.
    БУДАЛИ СА, КОИТО КОПАЯТ В ПЛОВДИВСКИТЕ ВИСОКИ ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ ЗА „ПОДЛЕЗ“ – А ГОЛЕМИЯТ ДЖУМБУШ (СЛЕД ПОЩЕНСКИЯ) ЩЕ СТАНЕ ПОД ГАРАТА ДЪЛБОКО В ЧОРБАТА КАТО ЗА ТРАФИК.
    Опустошения из цяла Централна градска част, майни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина