АктуалноНовиниСъдТемида

Учителката Тонка от Хисаря сключи споразумение с Прокуратурата (ВИДЕО)

„Ще работя като кинезитерапевт,“ каза Драгиева, която бе осъдена за това, че е шофирала с 1,85 промила алкохол

1 година лишаване от свобода условно, с 3 години изпитателен срок и 1 година лишаване от правоуправление, плюс 200 лева глоба. Това е наказанието на 44-годишната учителка Тонка Драгиева от Хисаря, която бе обвинена, че е шофирала с 1,85 промила алкохол в кръвта на път за работа. Тя е била проверена по време на полицейска акция по линия на безопасността, край сградата на училището, в което работи.

В съдебно заседание по бързата процедура тя се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата, като бе представлявана от служебен защитник. А съдът освободи тримата полицаи, които са извършили проверката и бяха в залата, за да свидетелстват.

След като вчера учителката по физическо възпитание се изяви в ефира на националните телевизии, днес в Районен съд – Пловдив отказа да бъде снимана и да дава изявления. Пред журналистите тя заяви, че не разбира какъв е този медиен интерес към нея.

При напускането на залата Тонка Драгиева каза, че предстои да започне работа като кинезитерапевт.

Присъдата е оконочателна и не подлежи на обжалване.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина