АктуалноБългарияГрадътФоторепортаж

Нова подпорна стена за археологията на Западните пропилеи

Паметникът на Гюро Михайлов остава на площада

Фоторепортаж от мащабния ремонт на площад  „Централен“

След демонтажа на  Европа и събарянето на обществената тоалетна, решават съдбата и на паметната плоча от посещението на  папа Йоан Павел II

снимки: Владимир Янев

Площад „Централен“ в Пловдив към днешна дата изглежда като след бомбардировка, но всъщност тук се работи по мащабния проект за ремонта и реконструкцията му, който се изпълнява от пловдивското дружество „Драгиев и ко“.

Понякога думите не успяват да разкажат всичко затова направихме  подборка от снимки на доайена на фотожурналистите под тепетата Владимир Янев,които показват как изглежда централния площад на Пловдив през последните дни.

На площ от 30 декара е разположена много мощна и внушителна строителна техника, която сякаш разчиства декора след снимки на сцени за филм, посветен на „Курската дъга“. Всичко трака трещи и се движи във всякакви посоки. Преминаването на района пеша е силно затруднено, а на места невъзможно.

Нека, отсичат минувачите. Работят усилено, та да стане в срок, коментират и продължават по пътя си.

Престои да бъдат сменени плочките и подземните комуникации на площада, работи се по укрепване на зоните с археологическите разкопки. Последните разкрития около Западните пропилеи вече имат нова подпорна стена. Такава се изгражда и на терена, който общината откупи от източната страна на Централна поща.

След демонтажа на  Европа и събарянето на обществената тоалетна, сега решават съдбата и на паметната плоча от посещението на папа Йоан Павел II, разбра репортерът ни.

Гюро Михайлов няма да го пипаме, гарантират работниците на място.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина