АктуалноБългарияГероите на деняГласовеИзпод тепетоМнения

Изповедта на една майка, чието дете живее втори живот (ВИДЕО)

Мая, майката на 11-годишната Теменуга, която падна от 8 метра във водопада Сучурум над Карлово, благодари на спасителите ѝ

Тя им подари стихотворение, което специално е написала в чест на спасителите на детето й

Това е Мая – майката на Теменуга, която бе спасена на 10 март от буйните води на водопада Сучурум  над родното място на Апостола на Свободата. Днес тя със сълзи на очи наблюдава как ефрейтор Никола Върбанов, 29 години, от 61-а Стрямска механизирана бригада, Тони Панчев 29-години от Карлово, приятелките им Станимира Иванова и Радослава Петрова, и двамата служители на РУ Карлово младши инспектор Симеон Иванов и младши инспектор Ивайло Свиленов, бяха наградени от старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР Пловдив и Емил Кабаиванов, кмет на Община Карлово със специални грамоти.

На семплата церемония в заседателната зала на Община Кралово присъстваха родителите на Теменуга и двете ѝ приятелки, които са я придружавали на разходката в деня на инцидента. След края на награждаването само Мая пожела да говори пред медиите.

Жената не само намери думи да изкаже благодарността си и да опише какво чувства, тя изреди поименно всеки един помогнал за спасяването и продължаващото възстановяване на дъщеричката ѝ, нещо повече със сълзи на очи тя изчете стихотворение, което специално е написала в чест на спасителите на детето й. Вижте нейната изповед:

Малката Теменуга все още е в болница, където лечението ѝпродължава. След Спешните отделения в Карлаво и Пловдив, тя е приета първоначално в Първа хирургия в УМБАЛ „Св. Георги”, където са лекували нараняванията й от буйния водопад. След това, тъй като се е била нагълтала с вода, е развила пневмония и е преместена в Пулмологията. По думите на майката, лекарите твърдят, че дъщеря й ще се излекува напълно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина