Дезинфекцират 4 пъти на ден автобусите на градския транспорт заради коронавируса

Актуално Градът Изпод тепето Новини

Дръжките на вратите, дръжките на седалките, кормилото, да се мият подовете на автобусите и други части от тях, до които имат достъп пътниците

Спазват ли се предписанията на община Пловдив за автобусите на масовия градски транспорт срещу разпространението на коронавируса. Това провери днес на място заместник-кметът по „Транспорт” Тодор Чонов. Заедно с директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ Пламен Вълков инспектираха дали се провежда дезинфекция по дадените указания, като посетиха последната спирка до обръщалото на новата сграда на ПУ „Паисий Хилендарски“.  Трима служители на една от транспортните фирми обработваха коли на градския транспорт, като пръскаха с пръскачки, забърсваха старателно, изпълнявайки дадените предписания.

Съгласно разпорежданията фирмите превозвачи са задължени четири пъти на ден да извършват цялостна дезинфекция на автобусите, обслужващи всички линии от Общинската транспортна схема. За целта е необходимо на последните спирки да се дезинфекцират дръжките на вратите, дръжките на седалките, кормилото, да се мият подовете на автобусите и други части от тях, до които имат достъп пътниците.

„Превенцията срещу коронавируса и неговото разпространение, както и добрата хигиена в масовия транспорт е от изключителна важност както за пътниците, така и за тези, които работят там“, заяви заместник-кметът Тодор Чонов.

„В непрекъснат контакт сме с фирмите, които обслужват градския транспорт на Пловдив, следим и подпомагаме тяхната дейност според насоките на Министерството на здравеопазването“, обясни Пламен Вълков, директор на общинското предприятие.

Транспортните фирми са задължени да закупят дезинфектанти от аптеките и да пръскат с пулверизатори или други подобни средства салоните на превозните средства три пъти на ден – сутрин, обед и вечер.

„Третираме и дезинфекцираме автобусите според дадените предписания и от Община Пловдив, и от РЗИ“, обясни Костадин Тотков от консорциум „Пътнически превози Пловдив“.

ОП „Чистота“ започва и поетапно да обработва спирките на масовия градски транспорт със специален разтвор за дезинфекция.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Дезинфекцират 4 пъти на ден автобусите на градския транспорт заради коронавируса

 1. 5.Болнични „легла“ имало достатъчно; само че болницата НЕ ТЕ ЛЕКУВА. Държат те на три мухлясали сандвича на ден и пишат на сметката сякаш е Монте Карло. Все тая ако идеш на хотел.
  6.Чичко доктор НЕ ЛЕКУВА -не се знае къде му е дръжката на тоя вирус … никаъв смисъл няма „да идеш на лекар“ ако нещо; напротив, оттам заразите плъзват.
  7.На метър рзстояние, никакво ръкуване, ръцете се мият често по 20 секунди със сапун. Маска на уста/нос постоянно.

 2. 1.Най-важното ЛИПСВА при една пандемия: бройките тест-китс са само хиляди за страната, а са потребни МИЛИОНИ.
  Само за ПолитБюро са лесни изследванията (проба да вземат е лесно, но самото изследване =другаде? резултат =друг път?)
  2.ЛЕЧЕНИЕ няма. Ваксина няма. В Германия преценяват, че 60% до 70% от населението ще се зарази; от които старци и болнави са за отписване по начало. В Италия е много по-зле!
  3.Инкубацията БЕЗ симптоми трае към две седмици, през което време НОСИТЕЛЯТ ЗАРАЗЯВА без да знае!
  4.Място за ПАНИКА „нямало“ казва Началничката, щото по-хитра от СЗО Свет. Здрав. Организ. И от китайските другари, дето замразиха милионни градове: без пешеходец, без кола, без бус, без ЖП, задълго… Да се разстреля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.