ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ЖивотЗабавлениеНовини

Барби пуснаха кукла със Синдром на Даун – СНИМИКИ

Лице на кампанията е първият в света модел със синдрома британката Ели Голдщайн

Производителят на Барби Mattel пусна първата си кукла със Синдром на Даун като част от кампания, която да позволи на повече деца да намерят кукла, която ги представлява.

Новата линия на компанията за играчки включва кукли, които използват инвалидни колички, протези на крайниците, слухови апарати, кукли с витилиго и кукла без коса.

Британската Ели Голдщайн, която влезе в историята като първият модел със Синдром на Даун, е лицето на рекламната кампания.

Тя има участия в кампании на големи международни марки, като Gucci и Adidas, които се надяват, че ще демонстрират по-широк поглед върху красотата. Ели е една от звездите на корицата на британския Vogue този май и също така е в списъка „Business of Fashion 500“ на хората, оформящи световната модна индустрия, съобщава itv.com.

"Diversity is important to me as people need to see more people like me out there in the world and not be hidden away.”
„Разнообразието е важно за мен, тъй като хората трябва да виждат повече хора като мен по света, а не да бъдат „крити.” Кредит: Mattel

„Много съм щастлива, че има Барби със Синдрома на Даун. Като видях куклата бях поразена – това означава много за мен. Горда съм, че компанията ме избра да покажа куклата на света.”

Как е създадена куклата?

Barbie създаде новата кукла заедно с Националното дружество за синдром на Даун (NDSS) в САЩ. Розовата висулка на колието ѝ с три шеврона нагоре представлява трите копия на 21-вата хромозома – генетичният материал, който причинява характеристиките, свързани със състоянието.

Шевроните, или стрелките, са синоним на „The Lucky Few“, означаващ малцината късметлии, които имат някой със Синдрома на Даун в живота си.

Канди Пикард, президент и главен изпълнителен директор на NDSS, коментира, че появата на куклата означава много за общността.

„Тази Барби служи като напомняне, че никога не трябва да подценяваме силата на представянето. Това е огромна стъпка напред за приобщаване и момент, който празнуваме.“

The doll has been designed alongside medical professionals.
Куклата е проектирана съвместно с медицински специалисти.Кредит: Mattel

Моделът на роклята на куклата включва също пеперуди и жълти и сини цветове, които са символи, свързани с осъзнаването на Синдрома на Даун.

„Ние приветстваме факта, че децата в нашата общност ще могат да играят с кукла, която представлява тях и техния живот“, коментира от своя страна Карол Бойс, главен изпълнителен директор на Асоциацията на хората със синдром на Даун в Обединеното кралство (DSA).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина