ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Градът

Пловдив се превърна в езеро

С лодка ли да излизам от вкъщи, пита гневна гражданка

Стефка Георгиева

След натрупването на големия сняг и студените дни, идва ред на друга изключително неприятна ситуация в града под тепетата, а именно снеготопенето. Наш репортер се разходи по едни от най-посещаваните места в Пловдив, сред които автогара „Юг“, централна ЖП гара, булевардите „Руски“, „Васил Априлов“, „6-ти септември“ и редица други улички, които няма смисъл да изброяваме, защото ситуацията е еднаква в целия град.

След разтопяването на снега и образуването на киша, би следвало водата да се оттича в шахтите и макар улиците да не са сухи, то поне да не се образуват огромни локви или както ги наричат много от хората, които срещнахме по пътя си – езерата. Това обаче не се случва и пловдивчани са принудени или да се движат по пътното платно с опасност за живота и здравето си или да преплуват локвите, някои от които надминават метър и половина в диаметър.

Изключително тежка е ситуацията по „Васил Априлов“. Тъкмо приключили ремонтните дейности, се оказва, че булевардът е страхотен за автомобилистите, но не и за пешеходците. Шахтите по него изобщо не функционират, всичко е във вода, а снегът по тротоарите дори не е почистен. Докато вървяхме по пътната артерия, видяхме възрастна жена, която безстрашно нагази във вода до глезените. Тя се обърна към на с думите: „От къде да мина? Няма от къде! С лодка ли да излизам от вкъщи?“, попита гневно тя и може би е съвсем права…

Цялата статия и повече снимки вижте в КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Боби, айде да си лягаш вече, че явно много ти се е събрало щом си я докарал до приказката за единствените граждани, които хвърляли боклуци из градовете и невинната държава, която получавала страдалчески газове от това

  2. Няма как да се оттича водата, при условие че ние, гражданите задръстваме шактите с боклуци. разходете се при по-сухо време да видите за какво става дума – върху шахтите е пълно с найлонови торбички и какви ли не боклуци, които ние хвърляме, запушвайки канализацията. После държавата ни виновна.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина