ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовини

Галерия Възраждане празнува рожден ден с изложба

Галерия Възраждане кани пловдивччани и гостите на града на своя 27 рожден ден на 07.09.2022 г., сряда, от 18:00 ч. Празникът ще бъде отбелязан с изложба живопис „Синьо безвремие“ на Светла Косева.

„Ще връчим наградата „Арт Медия“ за арт журналистика. Ще връчим и традиционната награда „Възраждане“ за заслужили наши творци в областта на живописта и скулптурата. За всички посетители и гости на вечерта сме организирали и томбола, наградата от която ще е картина от фонда на галерията. Очакваме Ви!“, пишат организаторите.

Творбите на Светла Косева ще бъдат изложени в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 26.09.2022 г.

Новите картини на художничката носят всички характерни за нейната живопис компоненти. Могат да се разделят на два вида. При едните платна преобладават пейзажните сюжети, които излъчват цялата прелест и сила на авторката при претворяването им. Изисканост, светлина, чаровно моделиране в живописването, магична ареалност на сюжета и много финес и нежност на формите. В другите картини Светла разполага своите човеци с един приятен, свойски наивитет.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина