ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътНовини

Общинска полиция премахва незаконни антипаркинг предмети

Общинска полиция започна да премахва незаконни антипаркинг предмети, поставяни от граждани нерегламентирано. Началник секторът на „Общинска полиция“ Костадин Костов лично направи проверка на място след публикации в медиите, че на ул. „Доспат“ № 8-10 има нерегламентирано сложени предмети, които да извършват функцията на антипаркинг колчета.

„Поставянето на различни предмети на пътното платно от граждани с цел ограничаване на паркирането или запазване на места е незаконно и дори опасно“, посочи Костов.

Пластмасовите туби и конуси вече са премахнати, както и дървените триъгълници със светлоотразители на ул. „Славянска“ № 10 А, за което преди това също е бил подаден сигнал.

Костадин Костов напомни, че съгласно чл. 3, ал. 4 от Наредбата за реда за спиране, престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на град Пловдив:

  • Не се допуска нерегламентирано поставяне и/или разполагане върху общинска територия на всякакви подвижни, неподвижни и други прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети и др. подобни, които затрудняват и/или възпрепятстват видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на моторните превозни средства, както и движението на пешеходците.

При установяване на лицата, които не спазват тези разпоредби, то на извършителя се налага глоба в размер от 200 (двеста) до 500 (петстотин) лева.

„Призоваваме гражданите да спазват законите и наредбите, а ако установят нарушение да ни сезират своевременно на дежурния телефон: 032/630 777, 032/932 007“, заключи Костадин Костов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина