Подтепето

под небето

08 Ян, 2017

Свещеник будител приближава вярата до децата на Пловдив

Отец Пантелеймон ги учи на човечност и доброта

В две детски градини в „Западен“ вадиха Богоявленския кръст от басейните

Децата от двете детски градини, които разполагат с отоплени басейни в район „Западен“ – „Светла“ и „Мир“, бяха посветени в ритуалите и символите на големия християнски празник Богоявление. Малчуганите се включиха с ентусиазъм и интерес в отбелязването на Йордановден.

Момчетата от по-големите групи изпълниха ритуала по символичното изваждане на кръста от водата, като показаха, че познават добре християнските традиции, похвали ги райкметът димитър Колев. Момичетата пък тропнаха хоро отстрани край басейните за допълнителна празничност в унисон с традициите. Заедно с отец Пантелеймон от храм "Свети Климент Охридски" децата казаха молитвата "Отче наш“.

Идеята за отбелязването на Водици в двете детски градини се прави за пръв път, а инициативата е на директорките Людмила Тошева и Йорданка Начева, както и на отец Пантелеймон, който не спира да полага усилия, за да научи децата на човечност и доброта, разказа Колев.

Свещеникът вече две години мисионерства детските заведения в района, като въвежда от малки децата в християнските ценности по достъпен и разбираем за тях начин.

  • 08 Ян, 2017 | НЕ ИНДОКТРИНИРАЙТЕ С ИДЕОЛОГИИ
    АЯТОЛЛАХЪТ "вече две години мисионерства детските заведения в района, като въвежда от малки децата..." В СРЕДНОВЕКОВНАТА ДОГМАТИКА НА ОМРАЗА ДОРИ КЪМ ДРУГИ, ПО-ДОСТОЙНИ ОТ МУТРО-ПОЛИТ-ИЗИРАНАТА БП"Ц" ХРИСТИЯНИ. ДА НЕ СТАНЕ КАТО ПРИ БЕСНЕЕЩИТЕ РЕЛИГИОЗНИЦИ ШИА/СУНИ. ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини